Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 12. oktober 2015

Tid til en øl - Kongebryg Hildegaard Dragefrugt


12. Oktober 2015

Forleden blev jeg morfar for første gang. Vores ældste datter og svigersøn har fået den skønneste lille pige, så alle er glade.

Mens de unge mennesker var på hospitalet passede vi deres lille kattekilling, og jeg tog en øl med til deres hus, så jeg kunne fejre den nye titel,

Det blev en kraftig belgisk ale fra Kongebryg – ”Hildegaard Dragonfruit” på 9,2%. Det er en øl, der er brygget i samarbejde med ølskribenten Carsten Berthelsen.

Hildegaard von Bingen er en kendt skikkelse i Øllets Historie. Hun var nonne i Bingen i middelalderen og komponerede musik, oprettede nye klostre, holdt foredrag og prædikener og interesserede sig for planter og urter og deres anvendelse. Hun beskrev som den første hamps beroligende virkning og var også den første til at skrive om brugen af humle i øl.

”Man bør koge ølurten med humle, thi det giver øllet en god bitter smag, solid holdbarhed og en smuk skumkappe. Og det har en god virkning på sjæl og legeme”.


Til denne belgiske quadrupel er der brugt Northern Brewer og en ikke oplyst aromahumle. ( IBU 43 ). Derudover er der tilsat dragonfruit, som skulle bidrage med en mild, sødlig smag.


Det er en rødbrun sløret øl. Krydret, frugtig aroma. Tyktflydende, nærmest varmende i sit udtryk. Smagen er sødlig krydret med noter af sort peber. Lang eftersmag. En glimrende quadrupel, hvor jeg dog ikke helt ved, hvor dragefrugten sætter sig tydelige præg.

Karakter 5

Jeg tror – og håber – dog ikke, at vores lille datterdatter får navnet Hildegaard. På trods af hendes store betydning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar