Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 1. december 2015

Tid til en øl - Ørbæk Julebryg


1. december 2015
1. December og næsen løber. Pludselig ved 8 tiden blev jeg forkølet og fik ondt i halsen, og det er godt nok træls – her hvor julekoncerterne står for døren. Vi har heldigvis lige overstået vores julestykke ”Jul i Købmandsgården”, hvor min kone godt nok snøftede sig gennem sidste forestilling, men der er simpelthen for mange arrangementer i december til at der er tid til at være syg.

Jeg har været i gang med juleøllene. Dels var jeg til ”Julesmagning” på Basement Beer Bar, hvor deres første juleøl kom på hanerne og i sidste weekend holdt jeg en juleølsmagning på Skansen. Det kommer der måske mere om i løbet at december. På næste lørdag er der atter en juleølsmagning på programmet.

Men her – den 1. december – tager jeg fat i en ”Julebryg” fra Ørbæk, i håb om at ingefær og dadler kan hjælpe lidt på forkølelsen. Det er en kulsort porter på 8,0%. Aromaen er præget af ingefær og det er også den gennemgåenden note i smagen. Dadlerne kan jeg ikke smage, men de er sikkert med til at give lidt sødme til øllet. Balancen er egentlig fin, men i længden bliver ingefæren en smule for dominerende.


Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar