Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 13. december 2015

Tid til en øl - Skovlyst JuleBuk


13. December 2015

Efter 3. søndag i advent i kirken var det tid til frokost. Og en lille snaps til kunne vel heller ikke skade. Jeg valgte en lille ”JuleBuk” fra bryggeriet Skovlyst, og jeg må med det samme sige at det var ikke en godt valg.

”JuleBuk”  er beskrevet som en ”gylden bock”, men farven minder mere om cola og procenten er kun på 4,7%, så det udsagn holder ikke. Måske er det fordi, jeg ventede – og glædede mig til – en lys, kraftig madøl, jeg blev lidt skuffet.


”Julebuk” er mørk ( cola ), uden skum og med en kraftig duft af karamel og vanilje. Der er ganske rigtigt tilsat vanilje, hvilket umiddelbart lyder fint, men det bliver et sødladent resultat. Den minder mig om en alkoholfri maltøl, jeg købte på Tenerife i oktober – ”Royal Dutch” fra hollandske Post Horn


Begge øl er i den grad præget af malt – det bliver helt hvidtølsagtigt, masser af karamelmalt og i ”JuleBuk” træder vaniljen tydeligt frem. Det minder også lidt om de kaffemaltbolcher, vi får i tebutikken ”Kronen” i Aalborg. Begge øl er uden spræl og liv, så det bliver hurtigt en tung og sød affære.

Karakter 2

2 kommentarer:

  1. Skovlyst er et mærke jeg, belært af efaring, ser mig nødsaget til helt at undgå, ingen falder i min smag..

    SvarSlet
  2. Skovlyst er et mærke jeg, belært af efaring, ser mig nødsaget til helt at undgå, ingen falder i min smag..

    SvarSlet