Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 5. december 2015

Tid til en øl - Skagen Den Gale Skovnisse



5. December 2015

I slutningen af oktober var jeg med nogle af vennerne til Nordic Brew Festival i Frederikshavn. Denne gang var det sammen med Nordic Ink Festival, så salen der var til rådighed var mindre end sidst. Til gengæld var den  - i modsætning til sidste år  - fyldt af mennesker. Det var så som så med det nordiske – det var mest danske bryggerier, der var til stede. Larvik var næsten ene om at repræsentere Norden, men Prima Beer fra Hobro havde også Lervig med, samt udenlandske øl fra Tyskland, USA m.m. 

Min plan var at få smagt forskellige juleøl, og vi lagde ud hos Ikast Mikrobryg, der desværre ikke var så heldige med deres ”Julebryg”. Det var en noget ubalanceret belgisk dubbel på 5,6%.

Nørdenfjords Håndbryg havde en ”Ålbæx-mas” på programmet. Vi var alle enige om at der var ingefær i den øl, men bryggeren sagde at det var kardemomme of appelsin. Det måtte jo vre rigtigt så, men flere af vennerne var overbevist om, at han ikke kunne huske hvad han havde kommet i.


Vi var ved at gå forbi Skagen Bryghus, for vi kendte deres ”Klitnisse” og ”Gårdnisse”, men vi kunne se i programmet, at der også var en ”hemmelig øl”.
Det viste sig at være ”Den Gale Skovnisse” – Brygger Morten Pedersens ”Whisky Eksperiment”.
En strong ale på 8,0% lagret på amerikanske bourbonfade. Kompleks i smagen med god malt, mørk frugt og en dejlig bourbon note, så den næsten kunne måle sig med Thisted fadlagrede ”Limfjordsporter”.

Godt at vi se skimtet den ud af den ene øjekrog. Om der kun var det ene fad vides ikke – mon ikke de ligger inde med et par ekstra fade på bryghuset til denne glade juletid. Men herfra skal der lyde en opfordring til gentagelse næste år.


Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar