Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 19. december 2015

Tid til en øl - Port Brewing Santa’s Little Helper (Bourbon )


19. December 2015

Julemanden har vist mange små hjælpere rundt om i verden. I hvert fald har han også en lille hjælper i San Marcos, Californien. ”Santa’s Little Helper” står der også på Port Brewing s juleøl.

”Alle ved at julemanden deler gaver ud til børnene hvert år på juleaften, men hvad gør han med kanen de andre 364 dage om året. Rygtet siger, at han hvert år i juli spænder rensdyrene for, og tager en testtur for at sikre sig at kanen er i funktionsmæssig stand.
Hvordan ved vi det? Hvert år stopper han ved Port Brewing og laster kanen fuldt op med øl, inden han vender tilbage til Nordpolen. Han er særlig glad for Santa’s Little Helper og i de sidste 9 måneder har bryggeriet været lidt uartige og lagret noget af den på bourbonfade. Forhåbentlig drikker han ikke det hele selv, men vi kan godt forstå, hvis han gør”.

Den originale ”Santa’s Little Helper” er på 10%, men denne fadlagrede udgave lander på 12%. Den er stadig mørk og kraftig med ristet malt, røg og kaffenoter. Men fadlagringen gør den også mindre rå og tung end originalen. Smagen at bourbon er tydelig og vanilje blander sig også med de noter, så det stadig en meget kompleks øl. Det var lidt for meget for nogle af vennerne i ølsmagningen, mens andre ikke kunne få armene ned. Hvis man ikke er så vant til så kraftige øl, kan de godt komme som noget af en overraskelse, som man skal bruge tid til at vænne sig til. Men med tålmodighed kan det læres.


Karakter 5 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar