Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 10. december 2015

Tid til en øl - Humleland Den Røde Nisse


10. December 2015

Øl nr. 1800 på bloggen blev ”Den Røde Nisse” fra Humleland i Århus. Til vores ølsmagning havde vi først ”Jol Bock” fra Kongebryg med til maden, men den skrev jeg om sidste år. Det blev ”Den Røde Nisse”, der fik gang i superlativerne – måske fordi den var frisk og humlet ovenpå de mere søde – og må jeg sige – let neutrale øl vi havde fået indtil da. Men alle var begejstrede for denne ”bror” til ”Den Sorte Nisse” som jeg smagte sidste år.

”Julen skal ikke kun være stærk og sød, men også humlet og rød. Derfor denne IPA med masser af amerikansk Belma og australsk Galaxy humle. Og så er den tørhumlet som bare f….. langt ind i juleferien”

Det er en rødlig nisseøl med kraftig hvid kvast på huen. Den er på 7,0% og bitterheden holder 60 IBU. Det er en god duft af sødere citrusfrugt og ananas. Det er en forfriskende øl med en god bitterhed i afslutningen. Måske kan man lede lidt efter det specielt julede, men ”jul på tropeø” kunne være et udgangspunkt. Den er i hvert frisk og et godt modspil til de søde ( og også gode ) juleøl.

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar