Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 18. december 2015

Tid til en øl - Mikkeller Santa’s Little Helper ( Grand Marnier )


18. December 2015

Så blev den sidste julekoncert afviklet med stor succes. Et spændende og afvekslende program, der sluttede med 9 sange, jeg har skrevet og arrangeret. Fra Halfdan Rasmussens ”Julekalender for voksne”.

Derefter var vi på Himmerlands Teater for at se ”Et Juleeventyr” – den traditionelle historie om Scrooge, der besøges af Julens 3 ånder. Det hele ender godt. Fin forestilling og scenografi.
På Himmerlands Teater kunne man her i juletiden nyde ”Hoppy Christmas” fra Ugly Duck eller ”Christmas Ale” fra Shepherds Neame. Jeg valgte den sidste, men den jeg skrevet om 2 gange tidligere.

Derfor vil jeg skrive om en af de bedste øl fra vores julesmagning først på måneden – Mikkeller ”Santa’s Little Helper ( Grand Marnier ). I den almindelige udgave er det en af julens bedste øl ( min favorit er 2007 udgaven ), men i de sidste par år er der også dukket fadlagrede udgaver op. Denne udgave har ligget på Grand Marnier fade og er derudover tilsat appelsinskal. Den er ”kun” på 9.1%. Nogle af de andre udgaver har været stærkere.

En flot mahognyfarvet øl med svagt hvidt skum. Dejlig duft af kompleks belgisk øl med mørke frugter og appelsin. Fadet giver øllet en lidt skarpere og lettere karakter. Man smager tydeligt Grand Marnieren – yderligere underbygget af appelsinskal. En kompleks øl der får en til at tænke lidt i retning af chokolade med spiritus. Ikke så god til julemaden som originalen, men dejlig at sidde med i en hyggestund.


Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar