Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 7. december 2015

Tid til en øl - Liefmans Glühkriek


7. December 2015

I lørdags afholdt jeg en juleølsmagning for vennerne. Vi skulle gennem 10 af årets juleøl og der var kun nogle få gengangere imellem.

Vi lagde ud med en lille specialitet, der egentlig mest var ment som en gimmick, men som overraskede de fleste posivitv.


Liefmans har i mange år lavet Kriekbier. Kriek er det flamske ord for kirsebær. Det er ofte Schaarbeek kirsebær – en syrlig art fra Pajottenland - der tilsættes til syrlige, spontangærede øl, for at mildne smagen. Liefmans Kriek er ikke spontangæret med baseret på en Oud Bruin. Den er nok syrlig, men mere styret end tilfældig.


Liefmans har så her til juletiden – inspireret af den tyske glühwein – lanceret en ”Glühkriek”, der med fordel kan nydes varm. På etiketten anbefaler man, at varme den op til 70 grader.
Nu havde mit stegetermometer kun okse, lam og fjerkræ i displayet, og ikke noget med øltemperatur ( det må vist tilføjes til nyere udgaver ), men vi syntes, øllet virkede varmt nok, da det nåede omkring 45-50 grader.

Det var en god overraskelse. ”Glühkriek” er på 6,0%. Den virker umiddelbart mindre syrlig og mere julekrydret end originalen, og den er da også tilsat sukker og urter. Det giver en yderst behagelig velkomstdrink. Flere af gæsterne sagde, at de foretrak den fremfor gløgg, og hvad der var tænkt som en lille sjov overraskelse, blev faktisk en positiv en af slagsen. Jeg kan bedre forestille mig denne øl til ris a la manden end originalen ( det er prøvet, men dens syrlighed spænder ikke godt af med ris a la mandens sødme ).

Karakter 4 ( hvis man kan acceptere at det ikke smager meget af øl )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar