Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. december 2015

Tid til en øl - Bryggerigaarden Julenat


14. December 2015

Så er sidste uge inden juleferien i gang – med pebernødder og julehygge med eleverne. Der er også lige et par koncerter i løbet af ugen.

Aftenens øl hedder ”Julenat” og er lavet af Bryggerigaarden, der ikke umiddelbart har en klar profil. Det er noget med Vejle Bryghus, Randers Bryghus, og United Beverage i Egå – en noget rodet affære.

Deres ”Julenat” er ”inspireret af de klassiske ravfarvede vinterøl, man finder i Belgien og Tyskland”. Jeg vil nu nok mene at det er svært at finde den belgiske tradition her, men den tyske tager man ikke fejl af.

Det er en 5,8% ravgylden øl, som jeg vil betegne som en Dortmunder. Den har et hvidt, spinkelt  skumlag. Duften er præget af malt. Der er ikke en juleingrediens, der trænger sig på, hvilket egentlig er lidt forfriskende.. Den er let og frisk i munden, og smagen lægger ud med lidt karamelmalt for at ende i en mild, kortvarig bitterhed. Alt sammen i fin balance. Der er ikke noget udpræget jul over den, men som ganske almindelig stærk pilsnertype, passer den sikkert fint til det danske julefrokostbord.


Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar