Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 17. december 2015

Tid til en øl - Frejdahl Fimbul


17. December 2015

Endnu en hyggelig danseafslutning overstået – denne gang med gløgg og æbleskiver. Så det var nødvendigt at snuppe sig en juleøl, da vi kom hjem og så de to afsnit af julekalenderne, som vi havde optaget. Vi må jo følge med.

Det skulle naturligvis have været ”Jul i Valhal” for dagen juleøl er fra bryggeriet Frejdahl, der jo har specialiseret sig i den nordisk mytologi. ”Fimbul” er den lange, strege vinter ( 3 år ) der går umiddelbart forud for Ragnarok. Den er sikkert brygget for i nogen grad at modvirke den globale opvarmning, men på den anden side er der tilsat ingefær, der virker en smule varmende, så det passer ikke helt.

”Fimbul” er en strong ale på 5,7% - nænsomt tilsat ingefær og appelsinskal. Den har en flot rød farve og toppes af flot hvidt skum. Den har en let duft af ingefær og det er også antydningens kunst, der gør sig gældende i smagen. Ingefær og appelsinskal kan svagt fornemmer, men overtager ikke smagsprofilen. Det gør det til en behagelig øl, der kan drikkes af de fleste – men altså med et lille anderledes tvist.


Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar