Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 15. februar 2016

Tid til en øl - Fuller’s Past Masters 1914 Strong X


15. Februar 2016

Fuller’s har på de seneste år udsendt en række øl i serien Past Masters, hvor man er gået tilbage i tiden og fundet en opskrift i ”Den store brygbibel”. Her er alle Fuller’s opskrifter noteret ned og det er spændende at smage de gamle øl. Også selv om der nogle gange bliver ændret lidt på opskriften.

Den gang stammer øllet fra den 4. august 1914 – præcis den dag 1.Verdenskrig brød ud. Denne nye øl stammer fra jubilæet i august 2014, så det har taget lidt tid for mig at få fat i den. I 1914 var det en mild ale, der bare gik under navnet ”X”. ( den blev også kaldt ”Four Ale”, fordi den kostede 4 pence a pint ). Den denne nye udgave er gjort stærkere ( 7,3% ) og har fået navnet ”Strong X”

"Past Masters 1914 Strong X” er en flot kobberfarvet øl med kraftigt, hvidt skum. Den er brygget med pale ale malt og Brewers sirup nr.3, samt mørk sirup for at give gæringen noget at arbejde med. Der er brugt engelske humletyper – Fuggles og Goldings, selvom de nok i sin tid har været dyrket  Belgien. Duften er præget af malt og orangefrugt. Den er letdrikkelig, men smagen er til den søde side. Sødlig frugt med noter at abrikos og mandarin. Humlen gør ikke noget stort væsen af sig og bitterheden er kun balancerende.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar