Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 2. februar 2019

Tid til en øl - Ægirs tjenere - Juleøl


2. Februar 2019

Jeg har købt øl ind efter devisen - *Julen varer lige til påske’, så der er stadig en del juleøl tilbage i skabet. I dag har vi haft kyndelmisse i kirken. Denne fejring af lyset fik mig til at vælge en lys juleøl her til aften.

Det norske bryggeri Ægir har lavet en del juleøl i år. Jeg har smagt 2 af dem.

’Fimafeng’ er en ’kraftig belgisk blonde ale – lagret i egetræ i flere måneder’. De kalder den nok ’blonde’, men der er mere tale om en ’amber ale’. Den holder 9,0% og er stærk og velsmagende.
Skumlaget er diffust og svagt. Duften en god og vinøs med indtryk af blomme og fersken. God fylde og en dejlig smag. Den belgiske gær gør sig gældende og giver sammen med frugt en let krydret fremtoning. God eftersmag

Karakter 4

Fimafeng er en af havguden Ægirs tjenere. Han nævnes i digtet ’Lokasenna’, hvor han bliver rost af guderne for sin hurtige servering af mad og årgangmjød. Det irriterer imidlertid Loke, der slår ham ihjel. Derefter smider guderne Loke ud af hallen.


Loke vender imidlertid tilbage og truer den anden tjener Eldir til at fortælle hvad guderne taler om. Derefter går han ind i hallen og fornærmer alle guderne i flere omgange. Digtet ender med Lokes endeligt, hvor guderne lænker ham under tre sten. En slange drypper gift i ansigtet på ham. Lokes kone Sigyn holder en skål over ham for at opsamle giften, men når hum skal tømme skålen rammer giften Loke, og han vrider sig i smerte. Så rammes jorden af kraftige jordskælv.

Ægirs anden juleøl er opkaldt efter den anden tjener Eldir.

Det er en mørk bock på 7,0%. Den har en maltet og sød duft. En godt fyldig bock, der passer godt til jul. Smagen er maltet og jeg aner en lille smule røg, men det er jeg vist ene om. Afsluttes med en lang, maltet eftersmag.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar