Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 10. februar 2019

Tid til en øl - Stillwater Cellar Door


10. Februar 2019


I fredags afholdt jeg en ølsmagning. Nogle af deltagerne har været med siden 2006, men andre er kommet til for nyligt. Denne gang havde jeg fundet et par øl, som vi smagte for 8 år siden, men som siden har været værk fra hylderne i Aalborg. Men Volby Købmandsgård har et stort udvalg af øl og her fandt jeg gamle kendinge, som jeg tog med.
Aftenens emne i denne brydningstid var ’lys & mørke’ – 5 lyse og 5 mørke øl.


Vi lagde ud med ’Cellar Door’ fra det amerikanske bryggeri Stillwater Artisan Ale. Det blev stiftet af Brian Strumke i 2010 i Baltimore i staten Maryland. Allerede i 2004 begyndte han at eksperimentere med udgaver af eksisterende øltyper. Og inden længe begyndte han at vinde priser, selvom dommerne kunne være lidt i vildrede over hans brug af krydderurter og vildgær. Stillwater har ikke deres eget bryggeri, men brygger deres øl hos andre bryggerier.


I 2010  sendte de de første øl på markedet, og blandt dem var ’Cellar Door’ – en hvedeøl brygget med hvid salvie og husets saisongær
I 2017 blev den genskabt. Tyske hvede- og pilsnermalt – Sterling og Citra humle – tørhumling og en balanceret tilsætning af hvid salvie.

Denne øl var en af aftenens store overraskelser – især for de deltagere, der ikke havde så stor erfaring med farmhouse ales. Dels er den ikke overdreven syrlig og dels er salvien tilsat med nænsom præcision, der balanceret den godt.

En lys øl på 6,6% med duft af salvie. Frisk og sprød i munden og med et syrligt skarpt strejf. Salvien er tydelig, men ikke dominerende. Fin humlebitterhed til slut.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar