Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 6. februar 2019

Tid til en øl - Jaira American Tuno


6. Februar 2019


’American Tuno’ lyder som en titlen på en amerikansk sang, og man kan måske også komme til at forbinde det med tunfisk. Men det er ikke en øl med tun.

’Tuno Indio Canaria’ er navnet på en rød kaktusfrugt, og en specialitet fra kanarieøerne. Det er en meget sund frugt, fyldt med mineraler og vitaminer.



Jaira Cerveza Artesana er et nyt håndværksbryggeri på Gran Canaria – nærmere bestemt i Las Palmas. 
Grundlæggeren – Juan Araña - voksede op blandt geder og erfarede, at visse geder gik deres egne veje. Disse dyr blev kaldt jaira, og bryggeriet går også deres egne veje, så det er et godt navn. Bryggeriet blev grundlagt i 2016 og deres første øl var noget så sjældent som en ’kølsch’.

’American Tuno’ er en øl, hvor den amerikanske pale ale er blandet med den røde kaktusblomt fra Gran Canaria. Det giver en usædvanlig rød øl – flot farve. 
Etiketten ser lidt drabelig ud, men det er altså kun kaktussaft, medmindre han har stukket sig på tornene. 

En 5,5% øl med en bitterhed på 30 IBU. Den har en karakteristisk amerikansk humleduft, men bitterheden bliver skarpere i munden. Det kunne være citronskal, men det er sikkert den røde kaktussaft, der giver denne karakter. Lidt aggressiv i starten, men man vænner sig til det, og det giver en opkvikkende friskhed. Og så minder jeg om at den er kernesund.

Karakter 3+

Købt på Tenerife i Anaga Nationalparken.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar