Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 4. september 2022

Tid til en øl - Frontaal King of my Castle BA


4. September 2022

Vi forlader for en stund de tyske rejseøl og kaster os over Øllets Dag. Første lørdag i september er altid Øllets Dag, og bliver fejret over det ganske land - dog ikke i Aalborg i år. Men sidst på aftenen blev det endelig mulighed for at åbne en øl, og valget faldt på 'King Of My Castles BA' fra hollandske Frontaal. Egentlig ikke i selve Holland, som kun er navnet på en provins, ( det hedder Nederlandene ) men i Breda i provinsen Nord- Brabant.

Bryggeriet blev stiftet i 2015 af Roel Buckens og deres slogan er 'Beer for thoughts', fordi de gerne vil have folk til at tænke over smag og udtryk af deres øl.

'King Of My Castle BA' er en øl på hele 11,0%. Det er næsten 4 øl, for det er en blanding af stout og quadruple og lagret i Armagnac- og Cognacfade. Lige præcis hvoledes lagring er foretaget, beskrives ikke( er det stout/armagnac - quad/cognac eller stout/quad på begge fade?) men det er måske også ligemeget .

Resultatet er en kulsort øl med kraftigt lysebrunt skum. Den dufter af french coffee, selvom der ikke er kaffe i. Det er sukker og spiritus der giver dette indtryk. Det er en meget sukkersød øl ( ikke så godt for en med diabetes 2 ), og fadene smager rigtig godt igennem, hvilket tager noget af det vammelsøde. Den vil sikkert være endnu bedre en stormende kold vinteraften.

Karakter 4+


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar