Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. september 2022

Tid til en øl - Kaufbeuren Dunkles Weizen / Ettaler Kloster Dunkel


7. September 2022

På vej mod vort mål i Oberammergau så vi et sjovt kirketårn og kørte spontant ind for at se kirken. Det viste sig at være et pragteksemplar af en rokokokirke med overdådige udsmykninger i hobetal.

Vi var ellers på vej til Wiesskirche, der er den mest berømte rokokokirke i området og som figurerer på Unescos Verdensarvsliste. Den havde vi set for godt 10 år siden, men ville gerne gense den. Denne var næsten lige så flot - St. Ulrich in Seeg.

Vi så endnu en i nabobyen, men den var ikke slet så eventyrlig.

Wiesskirche er et fantastisk overflødighedshorn. Der er noget at se på ligemeget, hvorhen man vender sig. Alt, alt for meget, men jeg elsker det.

Vi satte os ved den lille cafe udenfor og fik lidt at spise. De havde øl fra Kaufbeuren Brauerei.

Kaufbeuren Brauerei ligger i Kaufbeuren, Allgäu, og det er Schwabens ældste bryggeri. Første optegnelse er fra 1308, hvor Heinrich der Twinger arvede et Sedelhaus ( bryggeri ). I 1807 blev det nuværende bryggeri grundlagt og i 1885 blev det til en aktiebryggeri. Siden har det fusioneret flere gange, og blev i 2017 overtaget af en amerikansk milliardær.

Jeg valgte en Dunkles Weizen, der også har navnet 'Steingardener'. Den er på 5,1% med en lav bitterhed på kun 12 IBU. Den har en smuk nøddebrun farve, og er naturligvis uklar, da det er en hefeweizen. Humletypen er Hallertau Taurus. Det er en behagelig øl i den mere afdæmpede ende. De - for en weissbier så karakteristiske gærnoter, er ikke så markante som i mange andre øl af typen. Men det er fint balanceret og som nævnt et forfriskende og behageligt bekendtskab.

Karakter 4

Derefter kørte vi til hotellet, hvor vi ankom tidsnok til at besøge det lokale kloster i Ettal, hvor man også brygger øl. Desværre var butikken lukket 15 minutter før vi kom, men vi kunne købe noget næste dag. Klosterkirkens indre er også holdt i overdådig rokokostil.

På hotellet kunne man også smage klosterets øl og jeg bestilte en 'Kloster Dunkel' på 5,0%. Dn skrev jeg også om for 12 år siden da vi havde besøgt området. Det er stadig en glimrende øl med god nøddeagtig maltsmag og lidt karamel.

Karakter 4






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar