Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 1. september 2022

Tid til en øl - Paulaner Weissbier / Das Bier der Hohenzollern


1. September 2022

Vi overnattede på hotel for at undgå regnvejr, og derfor regnede det slet ikke den følgende dag. Men det var nu rart nok, for så kunne vi gå en tur ved Tyskland højeste vandfald i Triberg. Over 7 etager falder vander 160 m. Der er en anlagt sti fra bund til top. Stejl, men vi så en med rolator, så det er gennemførligt for de fleste.

Derefter kørte vi til borgen Hohenzollern, der ligger i ensom majestæt på en bjergtop. Der er mulighed for at gå fra parkering til toppen, så vi fik gået nogle højdemeter den dag. I borggården er der en lille restaurant, hvor vi fik mad og en Paulaner Weissbier. Det hører sig til i det sydlige Tyskland.


Det er ikke kun mig, der kan lide weissbier - det kan hvepsene også, og derfor blev øllet serveret med ølbrikken på toppen. Det er en dejlig frisk øl på 5,5% - mere gylden end jeg husker den, og med aroma og smag af banan og nellike. Den går man ikke fejl i byen med

Karakter 4.

Det er muligt at komme ind i borgen og se mange af de flotte rum. Huset Hohenzollern stammer fra Schwaben, men blev delt i en schwabisk og en frankisk linje. Sidstnævnte kom senere til at herske over Preussen og både Kejser Wilhelm I og II er af denne slægt. Den schwabiske linje forblev katolsk, mens den frankiske blev protestantisk. Derfor er der 2 kirker på borgen - en til hver retning.

Det forklarer også, hvorfor borgens officielle øl - 'Das Bier der Hohenzollern' er brygget i Berlin af Brauerei Preussen. Det er en nordtysk pilsener på 4,9%. Skarpere i anslaget end de midttyske, som jeg bedst kan lide. Den er mere tør, og der er en anelse svovl, der i denne sammehæng ikke er at foragte. Jeg købte den med hjem, og måske ville den have været bedre under de rigtige himmelstrøg. Det er en pilsner, og det er vist det.

Karakter 3








 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar