Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. marts 2024

Tid til en øl - Vanvittig Smagning 3 / St. Bernadus / Jackie O's


26. Marts 2024

Til smagningen var der også inkorporeret en 'vertical smagning' af 2 bryg med forskellig alder. Det var den berømte St. Bernadus Abt 12. Bryggeriet producerede en overgang øl for Westvleteren og er blevet anklaget for at kopiere deres berømte bryg. Man holder ofte komparative smagninger med St. Bernadus Abt. 12, Westvleteren 12 og Rochefort 10.

Men her skulle 2023-udgaven smages op mod en gammel, lagret udgave fra 2015. Vi fik derfor 2 glas, for at kunne sammenligne ordentligt.

Begge øllene var på 10,0%, men på trods af det var 2023-udgaven let drikkelig. Den har en fin livlighed pga kulsyren. Duft og smag af moden frugt - blomme og rosin. God lang eftersmag. Belgisk øl hører jo til blandt mine favoritter.

Karakter 4+


2015-udgaven var mere fyldig og også mere flad i munden, Der passer nu også godt til udtrykket i øllet med de mørke, modne frugter. Her er blå blommer og svesker, så det hele er blevet lidt mørkere.

Karakter 5


Jackie O's ligger i Athens, hvilken kan få en til fejlagtigt at tro, at det er et græsk bryggeri, men her er tale om Athens, Ohio. Ejeren hedder Andrew Arthur Oestrike, og han købte en bar - O'Hooley's i 2005.

Kort tid efter døde hans mor - Jackie Oestrike - af lungekræft, og Andrew ændrede barens navn til Jackie O's til minde om hende.

I 2013 åbnede et større taproom og bryggeri i udkanten af byen , men året nedbrændte det oprindelige. Det er nu bygget op igen og Jackie O's har altid mere en 50 forskellige ølvarianter klar til kunderne.

'Endolith' er en Engelsk Barley Wine lagret på bourbonfad. Der er brugt 10 forskellige malte, lang kogning og lang lagring for at komme til dette resultat. Den lægger sig i kølvandet på den engelske barley Wine, hvor humlen og bitterheden ikke spiller så stor en rolle. Det er vinøst med karamel, svesker og brændt sukker, og naturligvis en tydeligt medspiller fra fadet.

Karakter 5






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar