Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 27. marts 2024

Tid til en øl - Vanvittig smagning 4 / Bottle Logic / Cycle Brewing


27. Marts 2024

Der var naturligvis også et par gode stout på programmet til 'Vanvittig smagning'. 2 var betegnet 'Pastry stout', der jo i historiens lys er en relativ ny opfindelse. Det kan i visse tilfælde blive en vammel og sukret oplevels, fordi bryggerne også gerne laver lidt sjov med stilen. I dette tilfælde var der dog tale om godt balanceret øl, hvor de sjove indslag var fint passet ind.

Bottle Logic ligger i Anaheim, Californien. De åbnede dørene i 2014, men ideen startede allerede i 2000, hvor 3 venner - Wes Parker, Steve Napolitano og Brandon buckner - opdagede deres fælles interesse for ølbrygning. Det blev så til mange års hjemmebryg i garagen. Nutildag sender de 6-12 nye øl på gadenåned, så det er et voldsomt program, de har været igennem - 500+ øl gennem tiden.

Det betyder så også, at smagningens øl ikke længere er at finde på deres hjemmeside.

Bryggeiet lancerede i 2020 en sweet stout med navnet 'No time to explain', der blev en overraskende stor succes. Derefter lagerede de den på de fade, hvor de havde haft 'Fundamental Observation', og tilsatte en laktosebaseret sweet stout og derved blev der ' More time to explain'.

'More Time to Explain' er en pastry stout på 13,1% . Den er kulsort uden nævneværdigt skum. Duft af mørke bær og vanilje. Den er tilsat blåbær og ahornsirup. Det mærkes i smagen, hvor blåbær, kirsebær og lidt sødme fra lakridskonfekt fornemmes. Behageligt doceret.

Karakter 5 

Cycle Brewing fra St. Petersburg i Florida var også repræsenteret med en af deres 4 øl til deres 10 års jubilæum. Jeg har tidligere fået en smagsprøve på deres udgave med rød etiket. Den var brygget med marshmallow og macadamia nødder og lagret på Woodford Double Oak fad.

Den blå er med kokosnød og pecannød - den grønne med kokosnød, kanel, vanilje og kakao.

Vi skulle smage den gule, der er den reneste af de fire. Lagret på Heaven Hill fad i 2 år, men uden tilsætninger. Den er også kulsort og uden skumdannelse. Meget ren i smagen - det er fadet, der får lov at komme til sin ret. Den har en god fylde og en dejlig lang eftersmag.

Karakter 5 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar