Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 15. maj 2024

Tid til en øl - Y Not Brewing / Azvex / Amager - Salikatt


 15. Maj 2024

På Basement Beer Bar måtte vi også lige runde en IPA, og vi valgte barens eget bryggeri - Y Not Brewing. Der var adskillige NEIPA'er på tavlen, men jeg kan godt ind imellem lide at få lidt mere bitterhed og skarphed i øllet, så 'Bitter Edge' er en westcoast IPA på 7,2%. Og den levede op til forventningerne. Ikke så meget tropejuice, men grape og mere bitterhed.

Karakter 4

Vi kunne ikke beslutte os for den næste øl, så vi fik 2 smagsprøver af nr. 5 og nr. 15. Den ene en pastry stout med tonkabønner - den anden en ren imperial stout fra Stepping Stone. Der var for mere tonka i den første, så vi valgte den rene smag og bestilte 2 nr. femten. Af en eller anden grund hørte bartenderen ikke 'ten', så vi fik 2 med tonka.

Det var dog ikke så dominerende og jeg troede i starten, det bare var smagen fra prøven der hang over, men tonkasmagen forsvandt ligesom ikke og til sidst måtte vi indse fejlen. Det var også udmærket - trods alt.

Adam Henderson stiftede i 2015 Neon Raptor Brewing Company, men under Covid 19 fandt han ud af at samarbejdet med hans partnere ikke fungerede. Han solgte sine andele i bryggeriet og startede Azvex.

Navnet betyder ingenting, men er let at huske med kun et ord - det associeres ikke med andet end øl, og det forsvinder ikke i mængden ved Google-søgninger.

'Dark Matter Polaroid' er på 5,0% og der er for meget tonka i.

Karakter 3+

Vi sluttede af med en anden sort øl. Amager har lavet en 'double mashed imperial stout' sammen med norske Salikatt. Det bryggeri kender jeg mest for deres fremragende IPA'er, så det var lidt spændende med dette samarbejde. Amager er til gengæld også kendt for gode stouts.

'Macabre' er en voldsom sag på 14,2%. Som altid med dobbelt mæskede øl er smagen intens, og her er det ristet kaffe, der blødes op af chokolade. Ganske udmærket, men også en smule ordinær

Karakter 4+




Ingen kommentarer:

Send en kommentar