Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 14. maj 2024

Tid til en øl - Yonder Raspberry Gose / Arpus - Elmeleven Smootjie


14. Maj 2024

Forleden besøgte jeg Basement Beer Bar i Aalborg med en god kammerat. Vi skulle lige vende verdenssituationen over et par øl eller flere. Vi lagde ud i den syrlige ende med en 'Raspberry gose' fra den engelske bryggeri Yonder Brewing.

Bryggeriet ligger i Somerset og blev grundlagt i 2018 af Jasper Tupman og Stuart Winstone. Siden er der kommer en ny brygmester til - David Williams, og staben er nu oppe på 6 mand. Det er et 'Farmhouse' bryggeri, hvilket betyder at fokus er på det syrlige øl, men de brygger også lagers og IPA'er.

'Raspberry Gose' er fra 2019 og er grundlaget for deres succes, så den er blevet brygget siden. Det er en knaldrød, hazy ale, der toppes af fizzy, hvidt skum - med en lyserød tone. Den er kun på 4,0%, men det er en forfriskende sommerdrik, hvor hindbærrene får lov at balancere det syrlige. Bryggeriet bruger ofte bær i deres øl pga den succes de havde med denne øl

Karakter 3+


Derefter skiftede vi farve, men holdt os ellers i det syrlige - dog en ganske anden stil. Vi kender efterhånden til Pastry Sour, men denne øl fra Arpus ( Letland ) og Elmeleven ( Sverige ) var en smoothie-øl, og det havde vi ikke prøvet før.

Arpus kender jeg bedst fra deres fadlagrede stouts, og Elmeleven er et nyt bekendtskab for mig. Elmeleven er en del af Molecule Brewing, der ligger i nærheden af Malmø. De huser også bryggerierne Chad Brew og Nerdbrewing. Elmeleven fokuserer på sour ales.

Denne smukke orange øl bærer det mundrette navn - 'mango x passion fruit x coconut x vanilla x marple sirup Smoothie'. Den er på 4,5%. Den ser lidt grumset ud - med en masse struktur i, og den føles da også tyktflydende og næsten klæbende. Den føles som en smoothie. Smagen er overraskende, men når man lige vænner sig til den, vinder den i det lange løb. Det er sødme fra både mango og passionsfrugt. Det føles som om der også er ingefær i, men det er der nok ikke ( eller også var der ikke plads i titlen ). En anderledes øl, der måske var mere sjov end god, men bestemt ikke en dårlig oplevelse.

Karakter 4

Der blev siddende en del rester på glasset - frugtkød fra mango måske.






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar