Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 16. maj 2024

Tid til en øl - Schneeeule / Blech Brut / Moersleutel

16. Maj 2024

Vi drog videre til Hjort Beer, der er blevet vores andet favoritsted i Aalborg. Her har de - ud over egne gode øl - andre hypede ølmærker på tavlen end Basement.

Det første der sprang i øjnene, var en Berlinerweisse fra Schneeeule ( fantastisk navn - 3 e'er i træk ). 'Marlene' har jeg smagt før, men den er altid et gensyn værd. Ikke tilsat frugt og andre smagsgivere. Kun på 3,0%, men den smager af mere - ren og syrligt snerpende.

Karakter 4


Derefter bestilte vi en burger over en app fra Burger Schack lige ved siden af. Så bringer de bestillingen ind, og Hjort leverer tallerken og bestik, hvis man har brug for det. Fin service.

Dertil behøver vi så ikke drikke cola, men kan bestille en øl . Vi kastede os over endnu en tysk øl fra Blech Brut - et for mig ukendt bryggeri. Bryggeriet er et af Bambergs utallige bryggerier og der kommer hele tiden nye til. Det blev stiftet i 2018 som et gypsybrewery af Benedikt Steger. Øllet bliver brygget på Brauhaus Binkert i Bamberg.

Blech Brut brygger IPA og stout og ikke så meget tyske stilarter, men har dog en rauchbier på listen.

'Speedgeist' er en DNEIPA på 8,2% og den er humlet med Nelson Sauvin og Triumph. Det giver en ikke alt for sød eksotisk IPA, hvor smagsnoterne er afdæmpede - druer, fersken og lidt appelsin.

Karakter 3+


Vi sluttede af med en 'Fudge Vortex' fra Moersleutel. En sødlig pastry stout på 12,0%. Fudge er jo en sødlig karamelmasse, og jeg må indrømme, at jeg nok er ved at være lidt træt af pastry stout. Det bliver let lidt for klistret. Jeg tror, jeg skal have en periode med renere stours - gerne en god fadlagring.

Karakter 4





Ingen kommentarer:

Send en kommentar