Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 16. august 2024

Tid til en øl - Moersleutel Smagning 1


 18. August 2024

I går indbød Jesper aka 'Ølsmageren fra Gjøl' endnu en gang til smagning. Denne gang var det med det hollandske bryggeri Moersleutel. Niels fra Flaneur Liquids og Tim fra Moersleutel var også med til at få smagningen i hus.



Godt 40 ølglade danskere havde sat sig til rette - nogle ved et langbord, men jeg sad hyggeligt ved et lille 4-mandsbord tøt på øllet. Vi skulle gennem 8 øl og fokus var på det seneste års bryg. Der viste sig også at være gemt lidt ekstra overraskelse ved smagningen.




Aftenens første øl var en lækker NEIPA på 6,5%. 'Rotation' er et let hazy, strågul øl med en let forfriskende humleduft.. Den var frisk og sprød, en anelse perlende på tungen, og selvom det var en New England var den ikke i nærheden af tropejuice. Smagen var af lys frugt - jeg synes næsten helt drueagtig. Et behageligt bekendtskab, især fordi jeg har hørt at IPA ikke er deres spidskompetence.

Humletyperne er Citra, Loral og Rakau ( NZ ), som skulle give lidt abrikosnote. det synes jeg ikke var fremtrædende.

Karakter 4+

Derefter sprang vi uden videre til en 11.0% Quadrupel med det fantasifulde navn 'Quad'. Der har været efterspørgsel efter traditionelle øltyper, men denne blev ikke helt traditionel alligevel. Tim fortalte, at der altid kommer et 'Moersleutel-tvist'.

Den var mørk med et rødligt skær, Den virkede nærmest varmende i munde, - sikkert fordi deres øl altid er så fyldige. Forventet blødhed i starten, men så kom der liv som en brusende fornemmelse. Aggressiv er måske nok overdrevet, men nok til at skille sig ud fra traditionene. Sødme blev erstattet af en pirrende krydret note og det sluttede i en vinøs eftersmag.

Karakter 5


Moersleutel er jo kendt for deres Pastry Stout og tredje øl var en 'Almond Ganache Bulldozer. En pastry stout på 11,0%. Der er brugt mega mange mandler i denne øl foruden kakao fra Indien og Peru. Den indiske skulle give lidt liv og krydderi og den sydamerikanske var rund og ren. Derudover ikke mindre end 15 forskellige malte ( der var sikkert nogle rester, der skulle bruges op ) og det er en triple mashed, fyldig øl.

Kulsort, ikke så meget skum. dene øl er ekstrem fyldig, varmende og det er især chokoladen der præger den.

Karakter4+

Jeg har efterhånden smagt mange forskellige øl og ved ofte nogenlunde, hvad jeg kan forvente af - f.eks en pastry stout. Måske er det derfor, jeg bliver mere fascineret at en 'Quad', der bevæger sig udenfor det forvendtede indtryk. Jeg kan godt lide indimellem at blive overrasket.



Moersleutel startede i 2015 og har fra starten lagt mere vilde øl til side, for at finde dem frem, når der komme nye til familien. Jeg ved ikke hvem 'Anne' er, men denne Wild Ale har ligget på bordeauxfad i 26 mdr, inden den blev flasket i 2021. Det er en øl på 7,0%. En let syrlig øl, der er frisk og som har en fin sart smag af frugt måske lidt abrikos eller fersken. Smuk orangegylden farve.

Karakter 3+

Denne øl var den eneste på flaske og den skulle naturligvis åbnes med Ølsmagerens flotte økse. Det havde Tim ikke prøvet før, men det lykkedes i fin stil. Også andre fik lov at forsøge sig.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar