Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 22. august 2024

Tid til en øl - Bad Seed Beer Fest - Stout


 22. August 2024

Da vi var ved Foragers stand, kunne vi se, at andre fra starten var gået hårdt til værks, for de ville være sikre på at smage bryggeriets BA Imp. Stout. Så vi kunne forstå, at vi hellere måtte holde os til, hvis vi også skulle smage.

'Nillerzzzzzzz' er en BA Vanilla Double Stout på 14,7%. De 7 z'er angiver at der er brugt 7 forskellige vaniljetyper i brygget ( fra Fiji, Mauritius, New Caledonia, Reunon, Niue, Vietnam og Haiti ). Det er en blended øl, der er lagret i henholdsvis 40 mdr og 27 mdr. Jeg går udfra det er bourbonfade, men det oplyses der intet om.

En spændende og kompleks stout, med smag af chokolade og vanilje. Den raffinerede, runde smag, der ofte følger med fadlagring er fint doceret. Forståeligt at alle ville være sikre på at smage den.

Karakter 5


Hos Y Not Brewing kunne man blive hensat til Bounty-land med deres 'Palm Droppings' på 12,0% en Imperial Stout med masser af kokos. Nikolaj der har brygget den oplyste, at han elsker kokos, og det kan smages. Heldigvis gør jeg også det, så det blev slet ikke for meget. Flydende dessert.

Karakter 4+


Hos Warpigs havde de også kokos stout på hanen. 'King Hit' er kun på 10,0% og er en coffeestout med kokos. Her er kokosen mere afdæmpet, men stadig umiskendelig. Sammen med kaffen giver det en fin balance, der nok for mange vil gære den lettere at drikke. Ikke slet så meget dessert.

Karakter 4+


Hver halve time var der et bryggeri, der åbnede en overraskelse, og der var kø, når tidspunktet nærmede sig, for mængden var begrænset. Derfor var det også kun en lille smagsprøve i glasset ved de lejligheder.

Kl. 18.00 åbnede Spartacus fra Brasilien 'Kairos Tomo 2' - en BA Barleywine af høj karat. Jeg kan ikke finde mange kolde facts om bryggeriet. Virkelig god balance i smagen. Den er lagret på Old Fitzgerald Wheated Bourbon fad i 24 mdr. og blended med en stout lagret på Weller fad i 25 mdr. Den holder 14,0% og var et meget spændende bekendtskab.

Karakter 5


Hos Moersleutel kunne vi smage deres 'Neptune' på 14,0%. En pastry stout lagret på Marsala fad - en hedvin fra Italien. Tilsat Ahornsirup og pistacienødder og kaffebønner. Jeg har smagt den tidligere, hvor det netop var kaffe og nødder, jeg husker, men denne gang synes jeg, det var lidt chokolade med mint, hvor det så skulle komme fra.

Karakter 5


Bad Seed Brewing var naturligvis også repræsenteret på deres egen festival, og leverede og en BA Stout. 'North Paris' er en collab med Y Not Brewing og er på 13,5%. En Bad Seed stout på Heaven Hill i 25 mdr blandet med Y Not stout på Maker's mark i 33 mdr. Jeg kunne ikke sammenligne de to udgaver, for Y Not havde deres med om fredagen til 1. session.

En dejlig velbalanceret stout, der smagte at alt det den skulle.

Karakter 4+


Sidste mørke øl på Festivalen var 'Coelica' på 14,0%, som Y Not Brewing åbnede kl. 18.30. Mega meget kø, men jeg nåede lige at få en lille smagsprøve, inden der var udsolgt.

Det er en øl, der ikke er i slag, men brygget netop til promovering på festivaler og ved særlige lejligheder. En special blend af 70% 'Rounded Edges' ( 22 mdr på Elijah Craig ) og 30% 'Coffee Bounty Paradise'.

'Coelica' betyder 'Himmelsk', og det er forståeligt. En af vennerne var i hvert fald i Himlen over det. Nok en af aftenens bedste øl, men jeg fik meget lidt af den. Jeg ved, når den næste gang bliver præsenteret, så måske får jeg en chance mere.

Karakter 5








Ingen kommentarer:

Send en kommentar