Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 18. august 2024

Tid til en øl - Moersleutel 2

 

18. August 2024

I går var der Bad Seed Beer Fest i Aalborg. en fantastisk øldag med masser af godt øl og gode snakke. Der kommer mere om det senere, men først vil jeg lige afslutte den spændende smagning med Moersleutel på Gjøl.


2. del lagde ud med endnu en NEIPA, men denne gang i DIPA udgave på 8,0%. 'Torsion' er en flot gylden, uklar øl med kraftig duft af humle. Der er brugt Mosaic, Citra og Strata, Sidstnævnte er blevet en vældig populær type, der giver en lidt tungere tone af hamp, der ofte betegnes som 'dank'. Det gør at den tropejuicefornemmelse, man noget gange kan have i NEIPA ,bliver mere afdæmpet. Der kommer mere fylde og samling på smagen.

'Torsion' overraskede ikke så meget som den første øl. Den levede op til min forventning om en IPA med strata.

Karakter 4


Så kom der igen fuldt knald på fylden og smagsoplevelsen. Moersleutel har det med at deres sorte øl mindst er 'double mashed' og det er lige ved at blive fyldigt nok til at indtage en hel dåse. men som dessertchokolade til en smagning er det nærmest perfekt.

'Extravagant Chocolate Stout' er på 12.0% og fyldt af chokolade og vanilje. På dåsen reklameres med 4 forskellig vaniljer, men Tim fra Moersleutel oplyste, at der faktisk var 7 forskellige i brygget.

Tyktflydende chokolade der skal indtages en hyggelig aftensstund, måske med en lille kop kaffe til

Karakter 4+


Derefter kom der en overraskelse på bordet. en øl - helt frisk fra brygkaret. 'Quadruple mashed wheat wine' var så ny, at man ikke kunne finde den på Untappd. Den var på 11,0%, og er egentlig ikke brygget til at smages i denne form. Det er deres første 'quadruple mashed' øl og den skulle koge i 6 timer for at få plads til sidste mash. Tanken er at den skal på en Heaven Hill bourbonfad, før den bliver frigivet. Tim fortalte at de brygger øl specielt beregnet for fadlagring. De er kraftige og voldsommere, ( Quad mash ) for fadet ændrer ølllet og gør det letterog samtidigt mere raffineret.

Jeg har altid naivt troet at det var den normale bryg, man bare lagde på fad, så det var spændende at høre. Han fortalte også, af Moersleutel altid har omkring 350 fade liggende på lageret.

Øllen hedder 'Eureka' og var fyldig, men helt klart også til at drikke i denne grundtilstand.

Humlet med Cascade og Nelson Sauvin

Karakter 4

Glæder mig til at smage den, når den er fadlagret. Den kan nok findes nu på Untappd, da flere sikkert har rated den.



Vi sluttede af med 'Barcode Red/Yellow' på 13,0%. Barcode serien er for mig den yppeste fra Moersleutel, og denne toppede da også smagningen. Bryggeriet har haft noget bøvl med at få deres barcodes til at fungere og har modtaget en del klager fra handlende over det. Så de besluttede at lave en serie, hvor hele dåsen var en barcode, som en ironisk kommentar til systemet.

Det er en BA stout baseret på et blend af de mange fadlagrede øl, de har på lager. Det giver en kompleks smag, hvor det hele er i flot balance. Der er mindre 'sjov' og mere 'raffinement' i denne serie.

Karakter 5

Tim og Niels skulle videre til et arrangement på Hjort Beer Bar i Aalborg, så de forlod os under stormende applaus, men smagningen var ikke ovre endnu.



Jesper - der havde fået hele arrangementet i hus - åbnede generøst de sidste 8 dåser af 'Barcode Red/Black' fra sit private lager. Den er fra før, jeg blev opmærksom på serien, men flere andre kendte den fra tidligere.

Den er på 14,0% og jeg ved ikke om det er lagringen eller om den fra starten havde dette udtryk.

For mig var det i retning af rosin og rom, selvom den har ligget 14 mdr på bourbonfad.

Karakter 5

Et superspændende event, men godt øl, god stemning og fine snakke ved det bord, jeg sad ved. Tim fra Moersleutel var også god til at gå rundt og tale med folk.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar