Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 21. august 2024

Tid til en øl - Bad Seed Beer fest - Lager



21. August 2024

Der var mange bryggerier, der ligesom sidste år havde pilsnerøl med, så vi tog en runde, men nåede dog ikke alle, vi havde tænkt.

Vi var startet hos Vinohradsky fra Tjekkiet, og de havde en 'Czech Pilsner' på hanen. Det var en traditionel, velbrygget pilsner på 4,8%.Der var ikke gjort forsøg på at nytænke konceptet, men at brygge en god klassisk pilsener og det lykkedes overmåde godt. Fyldig, velsmagende med en behagelig humlebitterhed. Ikke meget dårligt at sige om den.

Karakter 4+


Næste øl var fra Slowburn Brewing Co. der havde lavet en italiensk pilsner - sikkert efter forbilledet 'Tipopils', der er meget populær.

'Octopils' er en meget lys, gylden øl på 5,1%. Den har et mildere, mere frugtigt udtryk end den tjekkisk type. Den er frisk og sommerlig, men jeg foretrækker lidt mere kraft i mine pilsnere. Den er tørhumlet med Hallertau og Saphir.

Slowburn ligge i det gamle Vridsløselille Fængsel i Albertslund og blev stiftet i 2019. Deres øl spænder fra Pilsner og Brown ale til DIPA og Sour.

Karakter 3+


Det amerikanske bryggeri Forager ligger i Rochester, Minnesota. Det blev grundlagt i 2015. Det var et spændende besøg på festivalen og de havde også en pilsner med.

'Humboldt South Slope' er en West Coast Pilsner på 5,3%. Her kan man muligvis tale om en amerikansk pilsnertype, men den på ikke forveksles med Budweiser. Det er humletyper, som vi kender fra Pale Ale og IPA, der præger denne øl, og derfor minder den også en del om disse. Flere af vennerne mente, at de ikke ville have gættet på pilsner ved en blindsmagning, og det kan der være noget om. Når man vidste det, synes jeg nok man kunne fonemme en mere ren og sprød øl.

Kraftig og fyldig med smag af citrus, grape og lidt eksotisk frugt.

Karakter 4


Dozonko Brewery ligger i Hartlepool lige syd for New Castle. De havde produceret en 'NZ Super PIis' på 5,5%, så vi rykker 0,2% stærkere hver gang. Den er også tilsat humle, vi kender fra IPA, men det er naturligvis en god måde at nytænke pilsneren på. Denne gang er det de eksotiske humletyper fra New Zealand - Waimea og Nelson Sauvin. Det er en lettere mundfylde, men med god kraftig smag - lidt mere frugtig end Foragers, men ganske frisk.

Karakter 4

Da vi smagte øl hos Forager, kunne vi se at det gik stærkt med at få tømt deres Stout, for der var nogen, der først gik efter, det de helst ville smage, i stedet for en rækkefølge som vores. Så hvis vi ville smage, måtte vi nytænke vores rækkefølge.



Først tog vi dog en ægte røgøl fra en af de bedste - Aecht Schlenkerla i Bamberg. 'Kräusen' er en blanding af deres Märzen og deres Helles, og det giver end mildere øl, der dog ikke er spor tandløs af den grund. Dejlig tydelig røgsmag, men måske ikke så voldsom som Märzen. En god øl, hvis man vil lære at drikke røg.

Karakter 4



Senere tog jeg en anden røgøl - også fra Bamberg. Braufrish havde lidt forskelligt tysk øl med og også Rauchbier fra Spezial. Det har også længe været en favorit og jeg trægte til lidt afveksling efter de mørke stouts. Let og ren, men jo altså fuld af røg. Jeg synes dog, jeg husker den kraftigere.

Karakter 4




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar