Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 19. august 2024

Tid til en øl - Bad Seed Beer Fest 2024 - Sour

19. August 2024

Bad Seed Brewing har endnu engang afholdt deres årlige 'Beer Fest' på Studenterhuset i Aalborg. 2 dage med 4 timer sessions - 25 bryggerier og 50 øl. Derudover en stand med kaffe og en med Thy Whisky.

Jeg var afsted til lørdagens session - sammen med en masse andre forventningsfulde gæster. Vi var 4 mand, der fulgtes, men jeg mødte i løbet af dagen mange andre, som jeg kender fra andre sammenhænge. Det blev til en masse god ølsnak.

Vi havde besluttet at inddele dagen i emner, men fulgte ikke helt planen, for nogle øl skulle vi nå, inden de blev udsolgt.


Vi havde besluttet at starte med Sour ales, og lige rundt om hjørnet fandt vi Obeservatoriet. Jeg havde stiftet bekendtskab med bryggeriet sidste år, og har siden brugt deres øl til flere ølsmagninger, for de er gode til at lave det syrlige øl.

'Europa' er en af de lettere i karakteren. Det er en lys ale på 5,3%. Den er frisk og har en let smag af frugt. Alt i alt en nem øl at starte med, hvor standarten er høj fra start.

Karakter 4

Bryggeriet er fra 2020 og ligger i Voerladegård, som er den egn min kone kommer fra. I sommer var vi på ferie der, og jeg ville gerne besøge bryggeriet, men de havde ikke fast åbningstid. Jeg fik en snak med bryggeren Simon Toft Hansen, så det er måske muligt en anden gang.



Skråt overfor så vi Vinohradsky Pivovar fra Prag i Tjekkiet. Den første øl blev lanceret i 1894, så bryggeriet har nogle år på bagen. De havde en pilsner og en gose med, og man kunne fornemme på begge, at her var det tradition og kvalitet, der var i højsædet.

Jeg smagte først 'Seaman' - en frisk Gose på 3,9%. Brygget efter traditionen med koriander og salt. Jeg kan også godt lide de nyere udgave med mere salt og frugt af forskellig art, men det var nu en fornøjelse at vende tilbage til rødderne med en enkle vare.

Karakter 4

Bagefter smagte vi deres pilsner, men mere om det en anden gang.


Det Belgiske Hus havde en frugt-lambic fra det navnkundige Cantillon med. 'Saint Lamvinus' var en knaldrød lambic 5,5% - brygget med druer. Når denne syrlig øltype kombineres med merlot-druer, får man næsten en vinøs oplevelse. En frisk sommerlig drink, hvor syrligheden ikke var for snerpende.

Karakter 3+


Dagens sidste sour var også knaldrød. En 'Biere de Saison- Raspberry' fra det engelske bryggeri The Kernel. Bryggeriet blev grundlagt i London i 2009 af Evin O'Riordain og var blandt de første mikrobryggerier i hovedstaden.

Deres saison er med mild syrlighed, og det virker, som om der er tilsat friske hindbær i stedet for massiv hindbærekstrakt. Det er en nem øl at gå til. Dejlig en varm sommerdag.

Karakter 3+

Vi var så småt begyndt på pilsner runden, så vi fortsatte, selvom vi ikke nåede alle.



 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar