I dag har vi været på indkøb for at finde nogle ting til
ferien. En køletaske der kan kobles til bilen, motorvejsmærkater og nogle
gaver. Vi havde inviteret vores datter og svigersøn – netop hjemvendt fra
Spanien – til aftensmad, men det blev sent. Vi grillede flæskesteg, men den var
først færdig kl. 9. Da var himlen kulsort og regnen stod ned ( Skansespillet
blev nok desværre aflyst i 2. del ).
Til flæskestegen åbnede vi en flaske ”Brown Ale” fra
Jacobsen.
Det er så vidt jeg husker en af de første bryg fra
husbryggeriet, inden de begyndte at udforske nordiske variationer, men derfor
er der alligevel spændende ting på programmet. Den er brygget i gammel engelsk
tradition med Maris Otter malt, samt forskellige andre mørke malte. Bla
karamel- og chokolademalt. Og så er den humlet med den New Zealandske Nelson Sauvin,
som jeg personligt synes godt om. ( Da Mikkeller lavede serien med IPA’er med
forskellig humle, var det min favorit )
Den er en mørk rødlig øl med hvidt skum og en procent på
6,0%. Duften sødlige duft af malt og karamel er overvældende og krydres af lidt
frugtnoter. Den er letdrikkelig med har dog en god, solid krop. Det sødlige
element balanceres meget fint af skarpe humlebitterhed, der - uden at være
overvældende – bliver hængende i en lang eftersmag. Efter min mening en af de
bedste brown ales.
( jeg kan jo godt lide lidt sødme i mine mørke øl )
Karakter 4+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar