Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 11. februar 2014

Tid til en øl - Fuller’s Old Winter Ale


11. Februar 2014

Fuller’s ”Old winter Ale” har jeg såmænd skrevet om en gang tidligere, men det er et par år siden, så nu dukker den frem igen. Om det er fordi vinteren går på hæld ved jeg ikke, men Salling i Aalborg har haft tilbud på 2 for 50 kr – af både Fuller’s og Samuel Smith’ vinterbryg. Og det er jo gode øl, så hvorfor ikke erhverve et par stykker.

”Old Winter Ale” er en strong ale på 5,3%. Brygget med krystalmalt og humletyperne Target, Challenger og Northdown, hvilket er en blanding som Fuller’s ofte tyr til. Det er relativt nye humletyper, der er mere sygdomsresistente end de gamle typer som Goldings og Fuggle.

Det er en rødgylden øl med få dovne bobler. Kraftigt beige skum, der sætter sig på siderne af glasset. Dejlig duft af karamel og engelsk solbærvingummi. Der er en frugtig let syrlig indledning, derefter bliver den mere maltdomineret, og til sidst er det en tydelig og markant bitterhed, der afslutter. En varieret øl, der dog ikke virker særlig julet eller vintervarmende. Her fungerer Samuel Smith bedre.

Karakter 3+

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar