Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. februar 2014

Tid til en øl - Ugly Duck Putin


13. Februar 2014

Hammer og segl pryder denne Russian Imperial Wheat Stout fra Ugly Duck. Men det er ikke den røde farve, der ses, men derimod den hvide vinterfarve fra De Olympiske Lege i Sochi. Og det er jo den russiske præsident Putin, der med vold og magt har fået de olympiske anlæg op at stå. Så denne ”Putin” er meget aktuel i denne tid.

Det er ikke så meget Vinter-OL, jeg får set, for det er mest om formiddagen, jeg har mulighed for at se fjernsyn. Der er det curling og især skihop-disciplinen Slopestyle jeg har set og det er fantastisk at se, hvordan de flyver rundt i luften med loop og spin. Jeg skal slet ikke gøre mig klog på de præcise navne på øvelserne, men det gør kommentatoren i udpræget grad, og det de foretager sig har så langt et navn, at han ikke kan nå at sige det, før de har lavet næste hop.

Det må indrømmes, at anlæggene ser flotte ud – bare ærgerligt at det er på bekostning af lokalbefolkningen.

Ugly Duck har en længere beskrivelse af præsident Putin på etiketten. Nogle ser ham som Tarzan – og han kan godt lide at optræde i bar overkrop, mens han laver rigtige mandfolketing. Andre ser ham mere som en tvillingebror til Darth Vader.

 ”Dette er ikke en hyldest til Vladimir, men en hyldest til ”Putin” – vores nye Imperial Wheat Stout”. Og så skulle den vel have et russisk navn.

Det er en kulsort øl med kraftigt brunt skum, Duft af chokolade og ristet kaffe. Blød og fyldig. Smagen er lidt sødlig – igen er der chokolade og der er også en lidt sødlig røgnote fra en lejrbål. En glimrende stout, der dog ikke helt står mål med deres ”Vanilla Coffee Porter” fra sidste år. Men ”Putin” er skam med i finalen om ”Årets Øl 2013”

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar