Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 27. november 2014

Tid til en øl - Köstritzer Kellerbier


27. November 2014

”Köstritzer Schwarzbier” er en af de ikoniske øl, der har skabt sig et navn i ølverdenen. Jeg vidste egentlig ikke at de lavede andre øl, men blev overrasket i sommer, da vi kom forbi Harrislee ved grænsen. Her så jeg en ”Kellerbier” fra bryggeriet. Der er også et par pilsnervarianter på markedet samt en hvedeøl og en pale ale.

”Kellerbier” er en ufiltreret øl på 5,4%. Den har en mørk gylden, let rødbrun farve og en fin offwhite skumkrone. Duften er maltet med lidt karamel og nødder. Den er let drikkelig og passer godt til et frokostbord. Smagen er også præget af karamelmalt og humlen giver kun et balancerende input. Den kommer aldrig helt frem i billedet.

Karakter 3+

 
En af vennerne havde taget to ”Julemumme” fra Kongens Bryghus med. En ny og en med tre år på bagen, så vi kunne holde en komparativ smagning. På billedet er det den lagrede udgave til venstre. Som man kan se er denne noget mørkere end dette års udgave. Forskellen på de to øl var ikke så udpræget som vi havde ventet, men der var dog forskel.
Aromaen på den nye øl var friskere i karakteren end den lagrede og både i duft og smag havde kirsebærlikøren en fremtrædende indflydelse. I den gamle udgave var det mere malt og mørk frugt der trængte sig på. En anelse mere portvinsagtig, men ikke i den forventede grad. Humlen var ikke fremtrædende i nogen af øllene.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar