Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 26. november 2014

Tid til en øl - Ratsherrn Rotbier


26. November 2014

Forleden var madklubben på besøg og vi havde lavet kylling med tilbehør fra ”Godt bryg, god mad” – Ølbraiserede porrer med spelt, citron, urter, chorizo og kikærter. Det smagte vældig godt. I retten er der brugt ”Stuykman Wit” fra Nørrebro, men jeg havde andre øl på programmet.

Den første var en øl, jeg havde med hjem fra Hamborg, som vi besøgte i sommer. Hamborg har en ølhistorie der går langt tilbage i tiden. I 1254 var 457 bryggerier registreret i byen. I år 1900 var dette tal faldet til 15, men de havde jo også en noget større produktion. Derefter blev det færre og færre, men i 2012 åbnede to nye bryggerier i byen – Block Bräu og Ratsherrn.

bryggeriet fremstiller seks forskellige øl – hvis ikke vi tæller sæson og limited editions med. Bland dem er ”Rotbier” på 5,2%. Der har siden 1300tallet været en tradition for ”rotbier” i Hamborg. Især Joachim von Lohe var i 1536 kendt for sin ”Fewrroten”, som folk kom langvejs fra for at smage. Det er sådan en øl man har forsøgt at brygge.

”Rotbier” er brygget på en udvalgt, speciel maltblanding ( ikke nærmere beskrevet ) med ”Saphir” humle og en bitterhed på 30 IBU. Den har en flot, klar rød farve og danner et fint, tæt skum. Man fornemmer en fin karamelnote i aromaen. Den er let drikkelig. Smagen er maltet med karamel og frugt, men humlen giver en meget modvægt, så den fremstår i en fin balance.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar