Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 9. november 2014

Tid til en øl - Nibe Springeren


9. November 2014

I Aalborg har vi det gamle Marinemuseum – nu til dags kaldet ”Maritimt Oplevelsescenter Springeren”. Opkaldt efter ubåden Springeren, der er stedets største attraktion. Det er et spændende sted med piratudstilling, torpedobåd og en masse andre forskellige bådtyper – og de ved meget om skibe og søfart.

I sommer var de så venlige at udlåne et ror ( egentlig er det vist et rat, men lad nu det ligge ) og en søkikkert, samt kaptajnsuniformer og matroshatte til vores forestilling ”Jorden rundt på 80 dage”. Da jeg hentede tingene, så jeg, at de havde deres egen øl – ”Springeren”, så den måtte jeg da have med hjem.

Det er Nibe Bryghus, der står bag denne lette stout på 5,5%. Det kunne være en etiketøl, men den ligner ikke umiddelbart andre stouts fra Nibe Bryghus som jeg har smagt, så forhåbentlig er det et originalt bryg.

Den er kulsort med kraftigt, lysebrunt skum. God duft af ristet malt, chokolademalt og en forfriskende frugtig humle. Det er behagelig og letdrikkelig. Smag af ristet korn og humle der giver en fin frugtig balance. Det samme gør sig gældende i eftersmagen, hvor bitterhed dukker frem sammen med det ristede.

Karakter 4   


Ingen kommentarer:

Send en kommentar