Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 25. juli 2015

Tid til en øl - Carlsberg Nordic Blond / Albani Schiøtz Mørk Mumme


25. Juli 2015 

I går fik jeg så klippet hækken til den modsatte side, og også her afprøvede jeg en alkoholfri øl – den anden udgave af Carlsberg Nordic. Det skal vist forestille en overgæret øl. I hvert fald har den navnet ”Nordic Blond”. Den ligner på mange måder den anden – 0,5%, brygget på bygmalt, vand, sukker og humle, men her er der både ”naturlige aromaer og ekstrakter”. Den er også lys – en anelse uklar med samme lette skum. Duften er umiddelbart mere frugtig, men desværre er smagen præget af sæbe ( det skal jo nok være blomst- eller frugtnoter, men det virker ikke )

Karakter 1

Til eftermiddagen fik vi gode venner fra Middelfart på besøg, og vi fik først kaffe og kage, inden vi satte os i haven med et par øl – en Kellerbier og en IPA fra Greene King.

Vi havde inviteret til aftensmad på Havkatten i Hals, og det plejer ikke at være så spændende rent ølmæssigt. Men her ventede en lille behagelig overraskelse. Man havde nemlig investeret i de to nye serier fra Royal ( nogle vil måske rynke på næsen, men det er et positivt tiltag og et skridt i den rigtige retning. Lidt har også ret. ). Det er Lottrup og Schiøtz – opkaldt efter stifterne af henholdsvis Ceres og Albani.

Vi valgte en ”Schiøtz Mørk Mumme” fra Albani. Den har jeg ikke tidligere smagt. Ifølge etiketten var brygmester Schiøtz meget botanisk interesseret og derfor er de tre øl, der er opkaldt efter ham, alle med nordiske tilsætninger. Her er det slåen, solbær og hyben. Mumme er en gammel ølbetegnelse, der går tilbage til middelalderen, og på den tid var øllet ofte tilsat forskellige urter og bær.

Det er en mørk, undergæret øl på 6,5%. Havkatten har heldigvis fået fat i de rigtige glas, hvilket giver dem endnu et plus i karakterbogen. Fin, lys skumhætte på toppen. I næsen får man mest en let sødlig fornemmelse af malt og brød. De tilsatte ingredienser er fint antydet, så de ikke tager for meget opmærksomhed. Der er lidt sødme fra hyben, et lille skarpere strejf af slåen og solbær bliver hængende svagt i eftersmagen. Alt sammen giver en udmærket udgave af en dunkeløl. Jeg har tidligere smagt deres ”Gylden IPA” og den er heller ikke helt ved siden af. Det er helt klart et skridt i den rigtige retning – både for Royal og Havkatten

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar