Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 16. december 2016

Tid til en øl - Ridgeway Warm Welcome


16. December 2016 


De gamle engelske juleølbetegnelser ”Winter Warmer” og ”Winter Welcome” er hos bryggeriet Ridgeway blevet slået samme til ”Warm Welcome” – en brown ale på 6,0%. Den varme velkomst hentyder til etiketten, hvor man ser julemanden på vej ned gennem skorstenen. Man kan se hans ben og nedre regioner – og på den oprindelige etiket var der en lille dreng, der holdt en tændstik ind under. Det kunne man ikke acceptere i Connecticut, USA. Børn på øletiketter og opfordring til drengestreger – så ”Warm Welcome” blev forbudt. Det er ikke første gang, at etiketter har været årsag til forbud i den stat. ”Seriously Bad Elf” og Hoegaardens ”Verboten Vrucht” har lidt samme skæbne.

Det var ellers brygmesterens lille søn, der havde fået ideen til etiketten, men man ændrede den til en knitrende pejseild under julemanden. Det hjalp dog ikke.- for undertitlen er ”Nut Browned Ale” og det gav forkerte associationer i forhold, hvad man rent faktisk kunne se af julemanden.

Det er – som de andre Ridgewayøl – en glimrende juleøl. Den har en smuk, nøddebrun farve og man kan også ane lidt nødder i aromaen. Den er letdrikkelig med et friskt anslag. Smagen er maltet med noter af nødder og kastanjer ( ? ), og der sluttes af med en god portion bitterhed.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar