Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 18. december 2016

Tid til en øl - Willemoes Jul 2010 / Coisbo Christmas Bock


18. December 2016


I går var vi til den traditionelle julefrokost hos gode venner i Aalborg. Her er altid god mad  og der bliver også serveret godt øl og kryddersnaps. Vi fik både ”Carlsberg 47” og Jacobsen 2Golden Naked Christmas Ale” og der var også juleøl fra Svaneke og Ørbæk.

Til desserten - som var en julecheesecake, min kone havde lavet – fandt værten en gammel ”Willemoes Jul 2010” frem fra gemmerne. Oprindelig var den en belgisk strong ale på 12,0%, men den lange lagringstid havde ændret, så den var blev langt sødere. Jeg synes, det belgiske præg var gået af den, og den mindede mere om en engelsk barleywine. Jeg anmeldte den i sin tid og lagde dengang vægt på blomme og julekrydderier, men nu er det krydrede væk – det er blomme i madeira. Og det passede glimrende til desserten.



Karakter 4


Her til aften blev der så åbnet for en ”Christmas Bock” fra Coisbo Beer. Bryggeriet er jo desværre gået konkurs, og jeg kan forstå, at der er en del ballade og uenighed om årsagen. Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men det er da ærgerligt, når nu de brygger godt øl. Og henvise til ølbloggen ”Stovt”, hvor der forklares udførligt om affæren

”Christmas Bock” nåede at komme i handlen inden konkursen og kan derfor nydes denne jul.

Det er en uklar øl med orange glød. Alkoholprocenten er på 6,25 og den er brygget med appelsin og nelliker, hvilket også er det, der møder en både i duft og smag. Nelliker kan naturligvis godt virke temmelig dominerende, men her synes jeg de er tilsat med nænsom hånd - i hvert fald når man lige har vænnet sig til smagen. En god fyldig øl.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar