Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 5. januar 2017

Tid til en øl - Nøgne Ø Special Holiday Ale


5. Januar 2017

”De tre vise mænd” eller ”de hellige tre konger” på vej mod Betlehem på deres kameler. De nåede frem den 6. januar – eller måske nærmere aftenen før, for de skulle jo kunne se stjernen. Jeg synes derfor det var passende at hylde dem med en ”Special Holiday Ale” på denne aften. Den stammer fra Nøgne Ø i Norge og den er brygget med kastanjer fra Michigan, salvie fra det sydlige Californien og enebær fra Norge. Det er næsten som kongerne hver især har bidraget med en ingrediens. 
Nu står der i den oprindelige græske tekst ikke noget om, at de ”vise mænd” var tre – at de var hellige – eller de var konger, men de havde i hvert fald tre gaver med, så det stemmer meget godt.

Det er en mørk øl på 8,5%, der danner en svag, lys skumtop. En behagelig krydret aroma, hvor salvie og enebær træder frem. God krop og fylde. Man kan godt ane lidt kastanje i begyndelse inden en meget velbalanceret salvie tager over. I slutningen dukker enebær frem – det er virkelig en varieret smagsvariation. Men den er ualmindelig godt sat sammen, så det hele er afstemt på fornemste vis. En af dette års allerbedste julebryg.


Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar