Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 30. januar 2017

Tid til en øl - Petrus Dubbel Bruin


30. Januar 2017

En meget glad Sankt Peter pryder etiketten til aftenens øl. Han står med nøglerne til Paradis og byder én velkommen med et skummende krus øl. Han har ganske givet selv smagt på varerne, og virker som en gemytlig fyr, man let kan komme i godt drikkelag med.

”Petrus” bliver brygget af bryggeriet Brouwerij De Brabandere, der indtil 2013 gik under navnet Bavik. Der er 7 faste øl i serien, samt en vinterøl, der kun brygges i november. 3 af øllene er i den syrlige afdeling.

I august 1894 ansøgte Adolphe de Brabandere byrådet i Bavikhove om tilladelse til at bygge et bryggeri, men det var hans søn Joseph, der kom til at lede det indtil 1929. Det er stadig et uafhængigt familiebryggeri, der i dag ledes af Bert de Brabandere. 

”Petrus Dubbel Bruin” ( egentlig to navne for samme øl ) er en mørk øl på 6,5%. Den er brygget med 6 forskellige malte. Den har en sødlig aroma med karamel og chokolade. Nogle vil nok finde smagen for sød, men kendere af min blog ved, at sødme har aldrig været et decideret problem her. Dog kunne balancen godt være bedre for at opnå den højeste karakter. Det er sød karamel og krydderiblanding, lidt i stil med de belgiske øl, der bruger ”gruut”. Ikke nævneværdig bitterhed.


Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar