Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 25. februar 2017

Tid til en øl - Mikkeller / SAS


25. Februar 2017

Vi er netop hjemvendt fra en lang ferie med cruise i Caribien og ophold i Florida. Vores ferier er ikke ”ølferier”, hvor målet er at besøge bryggerier og ølsteder, men derfor kan man jo godt gribe chancen, hvis man støder på nogle øl undervejs.
Og allerede i luften mellem København og Newark var der gode overraskelser. Vi rejste med SAS og hertil har Mikkel Bjergsø komponeret et par øl, så der er andet end almindelig pilsner at drikke.

Og der er en til udturen og en igen når man skal hjem – smart.


På vejen til Newark bestilte jeg den blå ”The Cloud Hopper”. Som navnet næsten antyder er der tale om en humlet øl. Det er en pale ale på 5,0%. Den er lys og gylden med luftige, hvide skyer af skum.
Den har en god humlet aroma og smag af grape og fyr. En forfriskende øl til turen.

Karakter 4


På vej hjem kunne jeg så nyde den gule ”Plane Ale” til aftensmaden. Jeg troede jeg at navnet – udover at hentyde til fly ( plane ) måske også hentydede til almindelig ( plain ), men her tog jeg fejl. Den er ikke en traditionel engelsk ale, men derimod en endnu mere humlet pale ale. Den er på grænsen til en IPA, men måske ikke i Mikkellers univers.

Uklar, kobberfarvet ale på 5,2% med god skumdannelse. Kraftig duft af amerikansk humle med tydelig grape i næsen. Markant bitterhed. Absolut intet ”plain” over den.

Karakter 4

Begge øl er tilgængelige for uerfarne øldrikkere, selvom de også udfordrer smagsløgene, hvis man kun er vant til traditionelle pilsnere. Et godt valg selvom begge er pale ale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar