Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 18. maj 2018

Tid til en øl - Elfique La Redoutable


18. Maj 2018


Nu havde man lige lært af ’dubbel’ og ’bruin’ er det samme. En mørk øl - og en ’triple’ er en lys øl. Og så lancerer bryggeriet Elfique minsandten en ’triple brune’. Det er da noget rod.

Bryggeriet Elfique ligger i den lille by Sur La Heid på toppen af en bakketop – Redoute. Bakketoppen er ofte med i cykelløbet Liege-Bastogne-Liege. 

Bryggeriet blev stiftet i 2005 af Andre Grolet, der efter en studietur på 2 år vendte tilbage til sin fædrene gård for at starte sit bryggeri.
Han er også belgiens første zythologist. Zythologi er studiet af øl, brygteknik og bryggerier fra en historisk, teknisk og smagsmæssig synsvinkel.

Først hed bryggeriet ’Au Grimoire des Legendes’, men skiftede i 2014 til sit nuværende navn Basserie Elfique.
Andre Grolet er meget interesseret i den mystiske verden med alfer og andre naturvæsener, der befolker området, og har derfor opkaldte bryggeriet efter det.

’La Redoutable’ er som nævnt en ’triple brune’ og jeg ved stadig ikke helt, hvad det dækker, men det er en mørk, rødlig øl på 8,0%. Den har et kraftigt, lettere groft skumlag, der antager en beige nuance. Fin duft af malt, brød og alkohol.  den har en rund og blød krop. Smag af sødlig malt, mørk frugt, karamel og en fin afsluttende bitterhed.

Karakter 5

Denne øl blev præsenteret i 2016 ved en ølfestival i Barcelona, og samme år vandt den guld ved festivalen i Lyon.
Købt i ’Det Bette Ølhus’ Aalbæk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar