Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 16. maj 2018

Tid til en øl - Het Nest Schuppenboer Tripel Grand Cru


16. Maj 2018


 I denne sommervarme er det dejligt med en forfriskende øl. Forleden var det den velhumlede ”Prober Job” fra St. Austell, men her til aften, hvor det er blevet lidt køligere, er det en lækker belgisk tripel.
”Schuppenboer Tripel Grand Cru” fra det lille bryggeri Het Nest i Tornhout.

I år 2000 samledes nogle venner om en lille ølsmageklub ved navn ”The Order of the Drunken Sparrow”. De havde et logo, der viste to spurve med en øl i deres rede. Heraf kommer navnet på bryggeriet. I 2006 besluttede medlemmerne at tage et ølbryggerkursus, og snart flød hjemmebrygget fra hanerene. Efter en 3. plads i en konkurrence udskiftede de deres 50 liters anlæg med et på 500 liter, og de kunne lancerede deres første øl ”Schuppenboer”

”Schuppenboer” betyder ”Spar Knægt” og alle deres øl har navne efter spillekort. Byen Turnhout er kendt for deres spillekort industri og Verdens største producent – Cartamundi - ligger i byen. Efter succesen med ”Schuppenboer” har de yderligere udvidet kapaciteten.

2Schuppenboer Grand Cru” er en storebror til originalen. Det er stadig en tripel, men alkoholprocenten er øget til 10,0% og både malt- og humleprofilen er intensiveret.

Det er en smuk, lys øl med hvidt skum, der føles blødt og cremet. Det er en intens duft af koriander og appelsin. Som nævnt er skummet blødt, men selve øllet har et skarpere bid. Smagetn indledes med et strejf af kraftig sødme, så kommer der mild citrusfrugt og til sidst en let bitterhed fra Cascadehumlen.

Karakter 5

Jeg har tidligere smagt deres ”Twofaced Jack”, der er en blanding mellem ”Schuppenboer Grand Cru” og ”Kleverentien” ( Klør Ti ). Også en ganske glimrende øl.
Købt i ”Det Bette Ølhus”, Aalbæk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar