Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 12. september 2019

Tid til en øl - Øllets Dag / Bøgedal / Frederikshavn


12. September 2019


Bøgedal Bryghus var også en at de stande, der havde hurtigt udsolgt, så vi nåede aldrig at smage deres triple, men der var da et par andre gode øl. De har tidligere kun benævnt deres øl med et nummer, men nu er der kommet en titel på også. Vi smagte ’Øl nr. 630’ – ’Trap’en’.

Den blev præsenteret som en dark lager, hvilket undrede os lidt, for den virkede kraftigere end en schwarzbier, og mindede mere om en porter. På etiketten står der også ’dark ale’ i stedet, hvilket giver meget mere mening. Når jeg ser på navnet, hentyder det måske til trappistøl. 
En mørk belgisk øl, selvom den er kulsort. Bøgedal er så venlige at skrive mange oplysninger på etiketten og her kan man se, at der er tilsat muscovadosukker, hvilket igen antyder belgisk inspiration. Humletyperne er Northern Brewer, Perle og Centennial.

’Trap’en’ er på 6,7% og overraskede os med den store fylde og kraftige smag. Rund og let sødlig med let, lidt julet krydderi.

Karakter 4+


Derefter smagte vi ’Øl nr.653’ – ’Stout’ish’. Også her er der tilsat muscovadosukker, så det betyder måske ikke så meget. Og den er brygget med Northern Brewer, Perle og Nuggets. 
Den er baseret på en tidligere øl ( Nr. 589 ), og ligner på mange måder den forrige. Vi følte i hvert fald ikke, der var den store forskel, men da vi troede ’Trap’en’ var en lagerøl, som vi var imponerede af, var vi måske lidt mere forbeholdne her.


Karakter 4


Frederikshavs Bryghus lancerede en af festivalens kraftigste øl – ’Dark Quarterer’. En kraftig sort stout på 12,3% - med nærmest rødbrunt skum på toppen.

Bryggeriet er relativt nyt. Åbnede for hanerne i efteråret 2018. Brygmester er Kent Boalth og han har skaffet udstyret hjem fra Kina.

’Dark Quarterer’ er der ikke mange oplysninger om - hverken på bryggeriets hjemmeside eller facebook. Den vil de åbenbart holde hemmelig.

Det er en kraftig øl med en mørk ristet smag. Antydning af røg og brændt kaffe, og alkoholen kan også fornemmes, men ikke ubehageligt. Lang ristet eftersmag.

Karakter 4

Der er en uheldsvanger engelsk ’Jack the Ripper’ stemning over etiketten. En gammel engelsk stout i røg og tåge.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar