Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 10. september 2019

Tid til en øl - Øllets Dag / Munkebo / Viborg


10. September 2019 - Øllets Dag / Munkebo / Viborg Bryghus


Sammen med et par venner gik jeg rundt om eftermiddagen for at smage lidt på øllet fra de andre stande.
På den anden side af gangen – der var fyldt med folk – holdt Munkebo Bryghus til. De har tidligere leveret fremragende øl, så jeg satte kursen derover.

Der var flere nye øl på bordet – bla. ’Röskva’ der er en gin& tonic IPA. Det lød umiddelbart spændende. Jeg kender bedst Röskva fra Peter Madsens tegneserie om Valhal, hvor hun sammen med sin bror er Thors tjenestefolk. Hvorfor hun lige lægger navn til gin & tonic ved jeg ikke.

Det er en lys gylden øl på 6,5% med en bitterhed på 58 IBU. Det ville jeg nok ikke have gættet på.
Brygget med gin og enebær. Humlerne er Cascade, Nugget og Simcoe. Det er en udmærket øl, men hverken særlig bitter eller fyldt med enebær. Jeg havde lidt svært ved at placere det. Faktisk troede jeg det var en blond, inden jeg fik læst på etiketten.

Karakter 3+


Derefter smagte jeg en ’6 year Anniversary Porter’ ved navn ’Ragnarök’. Den er ligesom ’Röskva’ glutenfri og der er brugt Brettanomyces vildgær for at give lidt flavour af stald og læder.

Det er en sort øl på 6,5%. Det er ristet bitterhed i aromaen og den føles tør i munden. Jeg kan bedre lide mine portere lidt sødere, så det er ikke lige min favorit.

Karakter 3

Jeg må desværre indrømme, at jeg var lidt skuffet.



Lige ved siden af min egen stand med Hjort, holdt Viborg Bryghus til. De havde en ’Norwegian Hipster Juice’ at dele ud af. Den er brygget af nordmanden Øystein Borud, og der er brugt en norsk Kveik-gær, der efter sigende er meget populær nordpå.


Det er en lys øl på 4,7%. Det er både en hvedeøl og en ’Hazy IPA’. Bitterheden er ikke overvældende, så vi ender mere på en ’american pale ale’ style. Det er en single batch øl, så den bliver ikke produceret igen.

Karakter 3+


Viborgs brygmester Rene Sørensen gør sig mange tanker, når han går omkring i bryggeriet. Disse tanker har han samlet i en serie øl – ’Filosof’.

Her er ’Strøtanke’ – en belgisk øl med lakrids
’Omtanke’ – Barleywine
og ’Eftertanke’ – en Imperial Stout med stort ’S’.

Det var sidstnævnte der var med til Nordkraft. Den er ikke så voldsom i alkoholen – 7,8%. 
Der er brugt røgmalt, hvilket man mærker allerede, når man fører glasset til næsen. Ikke voldsomt, men alligevel tydeligt. Der er ristet kaffe, lidt chokolade og en fin røgsmag. Noget kraftigere og sødere end ’Ragnarök’.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar