11. September 2019
Mine
venner havde brugt formiddagen på at udforske alkoholfri øl. Der var flere
forskellige bud fra bryggerierne, og ikke alle var lige gode.
Deres
favorit var fra Brooklyn Brewery, der var at finde ved Carlsbergs stand. Siden
2016 har Carlsberg en aftale om at distribuere Brooklyns øl i Europa.
Brooklyn
Brewery blev grundlagt af Steve Hindy og Tom Potter i 1988 og var en af
pionererne på ølmarkedet. Sammen med Boston Beer Company satte de Østkyst-øl på
verdenskortet, og deres ’Lager’ var –så vidt jeg ved – en af inspirationskilderne
til de danske Classic-øl, der så dagens lys i starten af 90’erne.
Deres
alkoholfrie øl ( 0,4% ) bærer navnet ’Special Effect’ og det specielle i det må
være, at der ingen effekt er. Den er naturligvis let, men har en frisk og
markant humlesmag, der er godt balanceret til fylden, så det ikke kun er
bittert vand. Bestemt ikke et dårligt bud.
Karakter
3
Jeg
smagte også Carlsbergs nye ’Humle’. En ufiltreret pilsnerøl, der er med
humleolie fra Cascade. De skriver selv, at det gør den til en skandinavisk øl,
men jeg betragter mere Cascade som udtryk for amerikansk indflydelse. Det
smager godt, så det er måske lige meget. Lidt sødere og kraftigere smag i
begyndelsen og en fin humleafslutning, der bestemt ikke er overdreven bitter. En
øl, som de fleste kan være med til – med en lille kant.
Karakter
3+
Jacobsen
var naturligvis også repræsenteret, og det med flere øl. Jeg havde smagt alle,
undtagen en ’sour-ale’, der var brygget til Copenhagen Cooking & Food Festival
2019.
Den
bærer navnet - ’pHresh & Sour’. Den lidt alternative stavemåde refererer
til pH-skalaen, der blev introduceret som begreb af Carlsberg laboratorium i
1909.
Den
er brygget på vildgær, men tydeligvis med en vis styring, for det er en
behersket syrlighed, der møder en. Der er ikke brugt humle, så der er ingen
bitterhed. Det er syrlighed og sødme, der præger smagen. Rabarber og passionsfrugt
sørger for det sødlige. Det er en sommerøl, som de fleste kan nyde – en god
begynderøl udi det syrlige.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar