Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 11. september 2019

Tid til en øl - Øllets Dag / Carlsberg


11. September 2019


Mine venner havde brugt formiddagen på at udforske alkoholfri øl. Der var flere forskellige bud fra bryggerierne, og ikke alle var lige gode.

Deres favorit var fra Brooklyn Brewery, der var at finde ved Carlsbergs stand. Siden 2016 har Carlsberg en aftale om at distribuere Brooklyns øl i Europa.

Brooklyn Brewery blev grundlagt af Steve Hindy og Tom Potter i 1988 og var en af pionererne på ølmarkedet. Sammen med Boston Beer Company satte de Østkyst-øl på verdenskortet, og deres ’Lager’ var –så vidt jeg ved – en af inspirationskilderne til de danske Classic-øl, der så dagens lys i starten af 90’erne.

Deres alkoholfrie øl ( 0,4% ) bærer navnet ’Special Effect’ og det specielle i det må være, at der ingen effekt er. Den er naturligvis let, men har en frisk og markant humlesmag, der er godt balanceret til fylden, så det ikke kun er bittert vand. Bestemt ikke et dårligt bud.

Karakter 3


Jeg smagte også Carlsbergs nye ’Humle’. En ufiltreret pilsnerøl, der er med humleolie fra Cascade. De skriver selv, at det gør den til en skandinavisk øl, men jeg betragter mere Cascade som udtryk for amerikansk indflydelse. Det smager godt, så det er måske lige meget. Lidt sødere og kraftigere smag i begyndelsen og en fin humleafslutning, der bestemt ikke er overdreven bitter. En øl, som de fleste kan være med til – med en lille kant.


Karakter 3+


Jacobsen var naturligvis også repræsenteret, og det med flere øl. Jeg havde smagt alle, undtagen en ’sour-ale’, der var brygget til Copenhagen Cooking & Food Festival 2019.

Den bærer navnet - ’pHresh & Sour’. Den lidt alternative stavemåde refererer til pH-skalaen, der blev introduceret som begreb af Carlsberg laboratorium i 1909.

Den er brygget på vildgær, men tydeligvis med en vis styring, for det er en behersket syrlighed, der møder en. Der er ikke brugt humle, så der er ingen bitterhed. Det er syrlighed og sødme, der præger smagen. Rabarber og passionsfrugt sørger for det sødlige. Det er en sommerøl, som de fleste kan nyde – en god begynderøl udi det syrlige.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar