Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 22. januar 2014

Tid til en øl - Bath Ales


22. januar 2014

Forleden trodsede vi snemasserne og kørte mellem meterhøje snedriver til Ulsted for at besøge gode venner. Der var hygge – og god mad og spændende øl på bordet.

 vi lagde – i anledning af håndbold-EM  - ud med en ”Ulrik Wilbek”. Jeg bliver normalt en smule irriteret, når håndboldkommentatorer siger: ” Vi har en Mikkel Hansen  og en Anders Eggert på holdet, men her er der tale om en Ulrik Wilbek. Det er nemlig en belgisk inspireret dubbel fra Viborg Bryghus. Den er lavet i samarbejde med håndboldtræneren, der også er en stor fan af god øl. Brygget med belgisk trappistgær og med en god fyldig smag  af moden frugt.

Der kom også andre øl på bordet og de sidste var en behagelig overraskelse. De kom fra et – for mig – ukendt bryggeri i Bath. En eller anden havde fået dem og derefter foræret dem til værtens far, der bedst kan lide Grøn Tuborg – så han gav dem videre til en der kunne sætte pris på dem, og det nød undertegnede så godt af.

Bath Ales er et bryggeri fra 1995 og det ligger i nærheden af Bath  - i byen Warmley. Den oprindelige plan var at bryggeriet skulle ligge i Bath, men det kunne ikke lade sig gøre. Bagmændene er Roger Jones og Richard Dempster og deres chefbrygger er Robin Couling. Det er et miljøvenligt bryggeri. Den naturlige varme der afgives ved gæringsprocessen bliver udnyttet til at opvarme vandet ved næste bryg og restprodukterne ved produktionen bliver brugt til gødning eller foder af lokale landmænd.

Logoet er en stiliseret hare og mange af øllene er opkaldt efter en hare, men jeg ved ikke hvorfor. I 1996 køber de deres første pub – ”The Hare on the Hill”, og der ligger svaret måske. Logoet ligner lidt et af de berømte kalkbilleder fra oldtiden, der findes i området – bedste kendt er ”The White Horse” fra Uffington.  Bryggeriet ejer nu 8 pubber i området.  

Bath Ales flagskib er ”Gem” – en amber ale på 4,8%. Maris Otter malt og Golding humle fra Kent. Det giver en mørk øl med en dejlig aroma, hvor en antydning af karamel blander sig med fine bær og frugtnoter. God fylde og meget fin balance mellem malt og humle. Frisk med noter af mørke bær.

Karakter 4

 
Den lyse ”Golden Hare” på 4,4% er brygget med samme ingredienser ( dog er malten ikke ristet så meget ). Flot, lys gylden farve og blomst i næsen. En let og sommerlig øl, hvor bær og blomster får lov at folde sig ud. En virkelig behagelig overraskelse af de bedre.
Karakter 4
Øllene er købt i Danmark, men jeg har ikke set dem på disse kanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar