Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 25. januar 2014

Tid til en øl - Midtfyn Imperial Stout Valnød


24. Januar 2014

Til aften havde vi besøg at gode venner til en menu, der passede godt til en kur. Først nogle ærteblinis med græsk yoghurt og røget laks ( umm ). Dertil en Gambrinus fra Battin i Luxemborg. Så fik vi en DDV udgave at nytårstorsk med grønsagsfad i stedet for kogte kartofler, rødbede salat og sennepssovs. Selvfølgelig også æg og ekstra sennep. Torskerogn måtte vi tænke os til ( havde glemt det ) og smørsovs er ”no go” med slankemad. Vi åbnede en ”Good Times” fra Williams Bros og en ”Vitus” fra Weihenstephan. Disse øl vil jeg nok kommentere på senere, men nu springer vi direkte til desserten, som bestod af  appelsinstykker med græsk yoghurt, sirup og valnødder.

 
Til jul fik jeg de fire Imperial Stouts fra Midtfyns Bryghus. Det er bryg nr. 997 -1000, og den sidste ( bryg nr. 1000 ) er en udgave med valnød. Det måtte jo passe som fod i hose til denne dessert.
Vi hældte op og inden der var gået 2 sekunder bredte der sig store smil på vores ansigter og udtryk som ”Åh” og ”Næh” fløj gennem luften. Det er godt øl.
Midtfyns Bryghus lukker for deres produktion i Brobyværk og ville lige sige farvel med fire specialbryg. På etiketten rettes en tak til Jacob Mikkelmann for inspiration til spændende bryg gennem årene. Han er en af bryggerne hos Midtfyns Bryghus.
Bryg nr. 1000 er en ”Imperial Stout Valnød” på 10,5%. Den er tilsat massive mængder honning, 600 valnøddeblade og en valnøddeeliksir, bestående af grønne valnødder der har trukket i alkohol siden 2005. Fem forskellige malte og Saaz og Simcoe humle.
Det er en sort øl med lysebrunt skum. Dejlig aroma af ristet malt, svage røgnoter og en tydelig sødme fra honningen. Alkoholen fornemmes også, men ikke på en sprittet måde. God, varmende, tyktflydende øl, der fylder godt. Det er en øl, man smager længe på. Den er behagelig sød med en anderledes smag af mørk frugter, der sikkert stammer fra valnød. Der er ikke tale om den støvede smag, jeg tidligere har konstateret med valnødtilsætninger, men her er der jo også tale om blade og friske valnødder. Humlen trænger sig ikke på, men balancerer bare det hele til en samlende enhed.
Karakter 5+
Jeg glæder mig allerede til de næste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar