Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 18. januar 2014

Tid til en øl - Samuel Smith's Winter Welcome


18. Januar 2014

Så er vinteren for alvor kommet til Nordjylland. Masser af sne, og i går var jeg ude 4 gange for at skovle indkørslen fri – og hvad nytter det. Vores villavej er ikke ryddet, så vi kan ikke komme ud til bygaden. Jeg skal i hvert fald ikke risikere at sidde fast midt i og være i vejen for en eventuel sneplov. Nu må vi se om vi overhovedet ser sådan en.

Men efter at have ryddet sne i går aftes syntes jeg, jeg havde fortjent en øl at styrke mig ved og valgte en – med det misvisende navn ”Winter Welcome”. De engelske juleøl bærer tit navne som ”Winter Welcome” eller ”Winter Warmer”, og sidstnævnte betegnelse ville sikkert have været mere på sin plads.

Samuel Smith fra Yorkshire brygger denne ”Winter Welcome Ale” på 6,0%. Jeg omtalte den for 4 år siden, og fortalte også om bryggeriet, der er Yorkshires ældste. Det er en klar, kobberfarvet ale med hvidt skum. Humlet med Fuggles og Goldings og gæret på ”the stone Yorkshire squares” ( se tidligere indlæg ). En dejlig maltet duft med flødekaramel og lidt engelsk flora fra humlen. God fylde. Smagen er også maltsød med karamel og nødder. Den balanceres fint af en god humlebitterhed i afslutningen.

Karakter 4+

Vi har været nødt til at aflyse vores madklub i aften, da nogle af gæsterne heller ikke kan få deres bil ud. Vi har dog været i Aalborg, selvom vores vej ikke er ryddet. Det var først da vi kom tilbage til vores egen indkørsel vi sad fast, da vi skulle svinge, men det var der jo råd for med en skovl og lidt skubben.

Vinteren er ikke særlig velkommen, men denne øl skal være det til hver en tid.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar