Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 27. januar 2014

Tid til en øl - Williams Bros. Good Times


27. Januar 2014

Williams Bros. Brewing er et familieforetagende bestående at to brødre – Scott og Bruce. Familien havde en forretning der solgte udstyr til hjemmebryggere og i 1988 kom en ”dame af gælisk herkomst” i butikken med en gammel opskrift på Leanne Fraoch. Opskriften havde været i familiens eje i generationer og hun ville gerne have en tønde, for at dele den med familien. Bruce indgik en aftale med hende, og kunne så gå i gang med at brygge ”Fraoch”. Det er en ældgammel opskrift/metode, hvor man bruger lyng i stedet for humle. Den siges at kunne føres tilbage til 2000 f. kr.

Bruce og Scott opkaldte deres bryggeri efter denne øl – Heather Ales, og begyndte at brygge en hel serie med historiske øl – ”Fraoch” med lyng, ”Alba” med fyrrenåle, ”Ebulum” med hyldebær og ”Grozet” med stikkelbær. Opskrifterne kom fra flere forskellige historiske kilder og steder. De brygger også en øl med tang – ”Kelpie” ( Den har jeg endnu ikke smagt ). Fra 1998 -2004 belv disse øl brygget på et bryggeri i Graigmill, Strathaven. Men i 2004 overtog brødrene et bryggeri i Alloa, og flyttede hele produktionen dertil. Så havde de kontrol med alle de ingredienser, de brugte i deres øl og de besluttede at skifte navn til Williams Bros. Brewing. De besluttede også at udvide det historiske sortiment med nye bryg – dog stadig med en del specielle ingredienser.

”Good Times” indeholder f.eks hyldeblomst og stikkelsbær. Der er også brugt hvede, men der erikke tale om en hvedeøl efter gængse normer.

På etiketten ser vi en tjener fra ”the good old days”, der bærer en bakke med tre gyldne øl. Det er i hvert fald garanti for en ”god tid”. Skriften er i sølv og guld og afspejler den gamle varietéstemning fra tiden før første verdenskrig. Det ser festligt og muntert ud.

Smuk gylden øl på 5,0%. En dejlig duft der signalerer forår. Det er hyldeblomst og stikkelsbær der træder frem. Dejlig forfriskende. Smagen er let og atter præget af de to ingredienser. Ikke særlig meget bitterhed, selvom der er humle i.

Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar