Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 15. august 2014

Tid til en øl - Elbperle


15. August 2014

På vores lille ferietur til Hamborg boede vi 2 S-togstationer fra centrum. Og i den lokale stationsbutik blev mit øje fanget af en øl med navnet ”Elbperle”. Det måtte da være en lokal. Det har det måske været, men øllet brygges nu af Colbitzer Heide Brauerei i Colbitz. Det er i Sachsen-Anhalt, og altså noget længere østpå. Dette bryggeri blev grundlagt i 1816, og man finder ingen henvisninger til Elbperle på deres hjemmeside. Det er lavet for et firma ved navn B. Z. I: - der er et stort firma, der forhandler drikke- og fødevarer i Hamborg.

”Elbperle Pils” er en meget lys øl på 4,7% Der er kun få bobler og det første indtryk er støvet høloft. Den føles let i munden – nærmest som vand med humlesmag.

Karakter 2

 
Her til aften åbnede jeg ”Elbperle Export”, der er en noget bedre mere vellykket øl. Den er på 5,0%. Stadigvæk meget lys, men den har væsentlig mere fylde i kroppen. Og det er også stadig hø og halm, men den har en sødere note, der hjælper på det. Smagen er god – typisk tysk pilsner med lys malt, syrligt æble og en rimelig bitterhed i eftersmagen
 
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar