Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. august 2014

Tid til en øl - Krombacher Alsterwasser / Weizen


3. August 2014

Sidste mandag tog vi en tur til Hamburg. Det er Tysklands næststørste by, og vi tænkte den måtte have noget at byde på. Vi har kun set den fra motorvejen, når vi er kørt sydpå, og det er ikke så charmerende.

Men vi blev positivt overraskede, for centrum omkring Alsteren og rådhuset er et dejligt lyst og åbent område.
Vi tog S-banen to stationer, så var vi på hovedbanegården og kunne gå ned af gågaden til rådhuset
 
 
Foran rådhuset var der en samling af restauranter, og vi satte os for at spise Flammkuchen. Det viste sig at alle restauranterne her var drevet af forskellige vinproducenter, så det var ikke muligt at opdrive en øl, men jeg fik lidt vand og frugtsaft.
Efterfølgende udforskede vi området mere, men butikkerne var ved at lukke, så vi satte os med udsigt over Alsteren og nød aftenen. Og hvad andet skulle man så smage end en ”Alsterwasser”.
 
”Alsterwasser” er egentlig også vand og frugtsaft - denne gang citronvand. Vi kender også denne blanding som en ”Radler”, men det er en sydtysk betegnelse. I det nordlige Tyskland kaldes det for ”Alsterwasser”. Denne udgave var fra Krombacher, der blev grundlagt i Krombach i 1803 af Johannes Haas. ( læs mere udførlig beskrivelse af bryggeriets historie i ”Krombacher Dunkel )
Det er en meget lys øl med hvidt skum. Den er kun på 2,5% og forfriskende i sommervarmen – må jeg modstræbende indrømme. Lidt duft af korn, men mest af citronvand. Min kone – der jo absolut ikke bryder sig om øl – sagde: ”Din citronvand smager lidt af øl”.
 
Karakter 2.
 
 
Dagen efter klatrede vi først 125 m op i et kirketårn, hvorefter vi satte os satte sted for at få en dejlig spaghettiret. Vi skulle en bådtur ud på Alsteren lige efter. Denne gang bestilte jeg en ”Weizen” på 5,3%.
Det er en uklar orange øl med hvidt skum. Svag duft af nelliker og moden frugt. Den er prikkende, men en smule vandig. God smag af kryddernelliker, som bliver hængende i eftersmagen
Karakter 3
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar